Vem är Gottfried Leibniz?

Gottfried Wilhelm von Leibnez, född den 14 juli 1646, var en tysk matematiker och filosof äran av att ha uppfunnit calculus oberoende av Isaac Newton. Han uppfann också en rad filosofiska idéer och en räknemaskin. Som var brukligt på den tiden lärde Gottfried Leibniz latin och filosofi vid ung ålder, särskilt den av Aristoteles. Han var exceptionell, eftersom han hade sådana frågor på egen hand, och på kort tid, han var mycket avancerat på latin och började ifrågasätta Aristoteles teorier. Denna attityd var ett tecken på det sätt på vilket han hade kunskap i hela sitt liv.

Beväpnad med examen i filosofi och juridik, började Gottfried Leibniz snart att koncentrera sin uppmärksamhet på filosofi. Ett av hans mål var att minska alla filosofiska teorier till grundläggande element bestående av siffror, fakta, ljud och färger. Gottfried Leibniz, tillsammans med René Descartes och Baruch Spinoza, anses vara en 17th century rationell tänkare, som ansluter sig filosofin att "de åsikter som gäller orsaken är en källa till kunskap och rättfärdigande. " I sitt arbete med titeln Theodicee , beskriver Gottfried Leibniz hans idé om optimism, förklara att universum är det bästa man kan. naturkatastrofer och andra katastrofer att drabba mänskliga tillvaron tjäna någon funktion. deras avskaffande skulle kunna förvärra den mänskliga tillvaron.

Gottfried Leibniz uppfann det binära systemet, som idag utgör grunden för många datorprogram. hans matematiska verk även involverat bestämningsfaktorer: han utvecklat flera metoder för att lösa linjära ekvationer. De flesta av hans matematiska verksamhet kretsade kring försvarar sin skapelse av tandsten.

1675, som Leibniz skapade differentialkalkyl anteckningar, fick han två brev från Newton informerade honom om det arbete som Newton hade gjort i förhållande till kalkyl. Leibniz har inte fått dessa brev omedelbart, och detta skulle vara tvistefrågan när andra, inklusive Newton, började anklaga honom för plagiat. Leibniz publicerade en anonym nyhetsbrev, kallat Charta Volans , för att förklara de metoder som han upptäckte calculus. Frågan är fortfarande olöst, men mitt i tvisten, Newton och Leibniz motsvarade direkt om detaljerna i dennes arbete. Den räknemaskin som Gottfried Leibniz uppfann fått blandade recensioner. Det fick kritik från kollegor, men det samlat stöd från Royal Society of London. I slutändan påverkar dock Leibniz oförmåga att avsluta projektet hans förhållande till institutionen.

Gottfried Leibniz har andra ambitioner ingår sammanställa all mänsklig kunskap och bli en berömd författare. Hans skrifter är så många att vissa av dem fortfarande ännu inte har redovisats i samlingar av hans arbete. Han är kanske mest utmärkande för hans förmåga att passera gränserna som skiljer olika akademiska discipliner.

Leibniz kombinerad idéer från flera olika discipliner för att ligga till grund för hans arbete inom en viss disciplin. Hans motvilja mot akademiska institutioner över sin tid var främst på grund av att de hindrade tvärvetenskapliga studier. Med nuvarande popularitet tvärvetenskapliga studier och jättarna på högskolor och universitet, kan Gottfried Leibniz ses som före sin tid.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.