Vem är Barry Goldwater?

Barry Morris Goldwater föddes i Maricopa County, Phoenix, Arizona den 1 januari 1909. Han var en Arizona senator fem termer samt en republikansk presidentkandidat. Goldwater förlorade presidentvalet till demokraten Lyndon Johnson 1964. Många ansåg dock politiska förståsigpåare Goldwater som vinnare i den meningen att hans makt inom det republikanska partiet och påverkan av sin konservativa syn i söder. Goldwater krediterades också för att hjälpa Ronald Reagan blivit president 1981.

Goldwater utexaminerades 1928 från Virginia's Stauton Military Academy. Han hade en militär karriär och var en pilot under andra världskriget. Major General Barry Goldwater älskade att flyga och fortsatte att flyga som en hobby, även när han var väl förbi en ålder av åttio. Goldwater började sin politiska karriär 1949 genom grundandet av Phoenix kommunfullmäktige med målet att eliminera spridningen av spel och prostitution.

kallas ofta en av de mest originella amerikanska politiker, Goldwater var genomgående frispråkig och direkt i hans åsikter. Goldwater mer än en gång uppriktigt uttryckte att han hatade både Lyndon Johnson och Richard Nixon. Till skillnad från många andra politiker hade Goldwater rör inte själv med att anpassa sitt tal att se bra i opinionsmätningarna. Emellertid var Goldwater också ofta beskrivs som charmig och behaglig, om inte omöjlig att förutsäga att även hans starkaste motståndare när han ville bli.

särskilt i hans senare år, Goldwater var pro homosexuellas rättigheter och pro rättigheter abort som många tog till vara paradoxalt eftersom Goldwater var känd som "fader konservatism. Men Goldwater insisterade att införandet kommer att tog bort den frihet och andras rättigheter hade ingenting att göra med konservatism. Han vände sig mot kristna högern av samma skäl. Goldwater gjorde sin poäng tydligt i hans 1994 uppsats publicerad i Washington Post. Han uppgav att religionen inte har någon plats i politiken och att kyrkan och staten skall vara åtskilda.

Goldwater gång gjorde stödja bön i skolan, men senare uppgav att de åtgärder som religiösa höger fick honom att ändra sig. Goldwater påpekade att TV-predikanter samlade in miljontals dollar i Guds namn och att det sedan länge våldet i religion som kriget i Nordirland bör klargöra att religion är förödande när det blandas med politik. Goldwater sviktade aldrig i sin negativa syn på kommunismen och ofta sagt att det skulle vara farligt för Amerika att luta sig någonstans i närheten av vänster. Goldwater dog vid 89 års ålder den 29 maj 1998.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.