Vem är Anton Tjechov?

Anton Tjechov (1860-1904) var en ytterst produktiv rysk författare och dramatiker. Tjechov utforskas många teman i hans verk, bland annat fattigdom, tragedi, småaktig byråkrati, och det dagliga livet för ryska livegna och bönder. Relativt okänd utanför sitt hemland Ryssland förrän efter första världskriget, pjäser av Anton Tjechov nu produceras över hela världen genom en rad olika teatergrupper.

föddes Anton Tjechov på landsbygden Ryssland till en matbutik och en skräddare assistent. Han harmades bittert den långa och tunga timmar han arbetade i sin fars butik som barn, som stödjer sig på de erfarenheter att informera några av hans verk. Anton Tjechov kämpade i skolan på grund av sitt tunga arbete schema. När han var 14, gick hans far i konkurs och flyttade familjen till Moskva, medan Anton Tjechov beslutat att stanna kvar i sin hemstad, med handledning jobb för att försörja sig.

Vid 19 års ålder flyttade Anton Tjechov till Moskva och inskrivna på vårdlinje, examen 1884 och inrättandet av en liten praxis. Även på vårdlinje, stödde Tjechov själv och sin familj genom att skriva korta komiska berättelser för publicering i flera Moskva tidskrifter. Anton Tjechov hade en förmåga att snabbt vända ut underhållande berättelser för en enkel publik, och han spottas ut hundratals av dem under hela sin medicinska skolåren. Dessa berättelser började snart ta fart på ett avgörande sätt, ger de flesta av Tjechovs ekonomiskt stöd och utsikterna till en karriär skriftligen.

På grund av sin utbildning som en läkare, väckte Anton Tjechov ett unikt perspektiv på sitt arbete. Många av hans figurer är opartiska observatörer, och han kritiserades ibland för bristande styckning samhällskritiska i sitt arbete. Mycket av Tjechovs skriver är ganska tragisk, men målade i enkla och tydliga villkor, så att läsaren eller tittaren att komma till hans eller hennes egna slutsatser om det material som presenteras.

1888, Anton Tjechov vann en Pusjkinpriset för sin fiktion. Strax därefter, hans pjäs Skogsanden var ett pinsamt misslyckande, och han drog sig tillbaka från den litterära världen under en tid. 1892, efter det framgångsrika utgivningen av flera samlingar av hans noveller och ytterligare erkännande i den litterära gemenskapen, pensionerad Tjechov från medicinsk praxis och började leva som en heltidsanställd författare.

Tjechovs dramer arrangerats i allt större och mer framgångsrika produktioner, medan han fortsatte att skriva noveller och romaner, men de flesta kritiker är eniga om att han uppnådde sitt litterära höjdpunkt med Onkel Vanja 1900, följt av Tre systrar (1901) och Körsbärsträdgården (1904). Det spelar avspeglas stora förändringar i det ryska samhället, samt en mer mogen och eftertänksam Tjechov. De var avsedda att mörka komedier, även om många teatrar producerar dem som tragedier, en återspegling av den eländiga och meningslösa livet för många av karaktärerna.

Även Anton Tjechov är mest ihågkommen för de tre stora spelar han författade i slutet av sin livstid producerade han också en mycket stor samling noveller och vinjetter, många vilket är ganska haunting skildringar av livet i Ryssland i slutet av 19th century. Hans berättelser speglar vardagsföreteelser mindre tragedier i livet för de fattiga och hur de behandlades.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.