Vad är en supermodell?

en supermodell är en mycket elit modell som har uppnått stjärnstatus. Som en allmän regel, endast kvinnor bli supermodeller, men det finns några mycket hög effekt manliga modeller inom modebranschen. Supermodels är allmänt kända nog betraktas som kända namn, de flesta människor åtminstone veta att någon som Heidi Klum är en supermodell, även om de inte kan säga vilka etiketter hon arbetar.

Termen " supermodel "verkar ha myntats på 1940-talet, men det verkligen tog fart under 1980-talet, när modeindustrin exploderade och flera kvinnor utnyttjade denna blomstrande bli stora namn. Twiggy, Christie Brinkley, Kate Moss, Claudia Schiffer, Naomi Campbell, Gisele Bündchen och Elle Macpherson allmänt anses vara supermodeller, tillsammans med flera andra kända modeller. Som en generell regel, en kvinna anses att vara en supermodell när hon vinner en hög lön med ett stort antal förmåner, och när hon har en vitt rykte inom modebranschen. Supermodels tenderar att bara arbeta för det ledande märken i branschen, och de ofta får rejäl påskrift kontrakt tack vare sin berömmelse. Modeller är också kända nog att vara med på tidskriften täcker, och vissa kan förgrena sig i filmen, många har sina egna linjer av märkesvaror modeprodukter. Förutom att vara berömd, supermodeller är också berömt uppfattas som är extremt höga underhållskostnader. Många är väl medvetna om sin status och få makt, och de är inte rädda för att verka för mycket högt betalda kontrakt och tidtabeller som passar deras behov. Det är också nödvändigt att vara påträngande och stark för att gå vidare inom modebranschen, och dessa egenskaper kan göra en supermodell verka som en ytterst aggressiv kvinnor.

På 1990-talet verkade en tid präglad av supermodellen vara avtagande. Många modeskapare har vände sig till okända modeller för att marknadsföra sina kläder, av rädsla för att supermodeller skulle distrahera tittare från sin design, den typiskt höga lön som krävs för att behålla en supermodell kan också ha blivit en fråga för vissa designers. Supermodels började också tävla med skådespelerskor och sångerskor för kändis.

p

åtskillig kritik av supermodeller och modellering kultur har gjorts. Många människor känner att supermodeller utgör ett högst orealistiskt skönhet standard, och att mer naturtrogna modeller skulle vara bättre förebilder, särskilt för unga kvinnor. Haute couture och modeindustrin är också regelbundet kritiseras för sina notoriska höga priser och elitism, med vissa människor tyder på att high fashion inte hemma i ett jämställt samhälle.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.