Vad är en skojare?

Termen kvacksalvare härrör från italienska, montembanco , som hänvisar till någon som reser sig på en bänk. Enkelt uttryckt är en kvacksalvare gårdfarihandlare, särskilt av falska läkemedel. I närmare koppling till dess italienska derivat montembanco avses med kvacksalvare till någon som säljer falska eller kvacksalvare medicin genom att stå på en piedestal eller plattform för att hantera och locka en publik av potentiella kvacksalvare medicin köpare. En kvacksalvare är någon som säljer med hjälp av bedrägeri, som negativ och en kund till att köpa en bra. Även om termen ursprungligen avser någon som säljer tvivelaktiga mediciner, kan man hänvisa även mer generellt för alla som tillgriper skådespel för att locka köpare. En kvacksalvare kan alla som deltar i flamboyant skådespel, knep eller svepskäl för att få en fördel, särskilt betydande fördel.

Andra synonyma namn för en sådan person inkluderar charlatan och con artist. Mer specifikt är en charlatan en skrytsam pretender kunskap eller färdighet. I samma mening, är en kvacksalvare någon vars hjälp av avväpnande kundernas vanligen sker i form av några låtsades kunskap, falsk kunskap som den potentiella köparen förmodligen inte delar. Det skall poängteras att enligt ursprungliga beteckning, gör en kvacksalvare inte tvinga sina varor på en köpare. Inte heller dåre han vanligen en köpare till köpa något genom några stora och genomtänkt plan. Utan snarare på en kvacksalvare spelar på önskemål av personer fastställa mystiska. En kvacksalvare utnyttjar någon önskan att veta vad några andra vet, och att därigenom bli en del av ett fåtal. egentliga kvacksalvare sysselsätter exklusivitet och exotism att locka sina kunder, och att få dem att vilja vad han peddles. I denna bemärkelse kan termen kvacksalvare tillämpas på alla som negativ och en kund med hjälp av feigning tillgång till de otillgängliga, och erbjuder att tillgången till den genomsnittliga personen för ett pris. Inom denna innebörd, skulle man kunna överväga Palm läsare, synska, tarot kortläsare, och kommunikatörer andlig vara arter av mountebanks.

Detta är naturligtvis ett syfte som skulle hållas av en skeptiker på vad dessa människor hävdar att de erbjuder sina kunder. Termen kvacksalvare uttrycker en negativ klang, och hänvisar särskilt till någon vars varor och tjänster är otillförlitlig och fabricerade. Kvacksalvare är en subjektiv term, en term som tillämpar en kvalitativ bedömning. En skeptiker skulle alltså beskriva någon som påstår sig ha tillgång till lämplig behandling, eller en lösning som skeptikern inte litar på, som en kvacksalvare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.