Vad är en Rodeo Clown?

Under en professionell tjur ridning konkurrens, är en av de få människor som står mellan en cowboy och en arg £ 1. 200 tjur en man känd som en rodeo clown. Det är rodeo clown uppgift att distrahera tjuren på alla sätt efter en ryttare har bucked bort. En rodeo clown ofta bär färgglada kläder och clown make-up som en del av sin kostym, men de flesta av hans arbetsuppgifter är mycket farliga och tas på stort allvar av andra. En bra rodeo clown använder sin skicklighet och snabba reflexer för att bistå cowboys, samtidigt med hans fysiska komiska färdigheter och timing för att underhålla publiken mellan tävlingarna. var ursprungligen en rodeo clown huvudsakliga uppgift att underhålla publiken under rodeo driftstopp, inte nödvändigtvis skyddar cowboy under tjuren ridning tävlingar. En rodeo clown kan ha utfört rutiner slapstick komedi, eller inrätta kontrollerade konfrontationer med en av tjurar. En originell rodeo clown lärt sig många av samma stunts och skisser varumärke som en vanlig cirkus clown.

Så småningom, men betydelsen av en rodeo clown flyttas från det att entertainer till beskyddare. En rodeo clown kan fortfarande utföra rutiner för publiken mellan omgångarna, men hans huvudsakliga fokus är nu på säkerheten för cyklisterna. Närhelst en ryttare faller eller blir fångad, en rodeo clown är ofta den första personen på scenen för att komma mellan tjuren och cowboy. Det är inte ovanligt att en clown rodeo vara Gored, trampas eller på annat sätt manhandled av en upprörd tjur efter en ryttare har bucked bort. En erfaren rodeo clown vet allmänhet disposition för varje tjur han arbetar med, och hur man bäst distrahera djuret utan att bli allvarligt skadad.

Eftersom ansvar som arbetet har blivit mycket värre i moderna rodeo tävlingar, ett antal professionella rodeo clowner nu föredrar att kallas "tjurfäktarnas" i stället för clowner. Det är inte ovanligt att modern "rodeo clowns" klädd i vanliga kläder och lite eller ingen clown make-up. Medan en modern rodeo clown kan fortfarande utföra rutiner för publiken, tar sin roll som en skyddande tjurfäktare ofta företräde.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.