Vad är en Retrosexual?

Termen "retrosexual" först användes för att beskriva en viss sorts människa 2003 av Mark Simpson. Många drag karakterisera en retrosexual, men det mest utmärkande är deras klassiskt maskulin identitet. Retrosexuals spenderar minimal tid på sin personliga utseende, till exempel, och de ofta utöva klassiskt manliga aktiviteter som jakt och grov idrottsplan. Vissa människor kallar helt enkelt retrosexuals "manliga män", en anspelning på deras maskulina uppträdande.

Ordet är nära släkt med "metrosexual," en sorts man som är i huvudsak motsatsen till en retrosexual. Metrosexual män tillbringar mycket tid, energi och pengar på personligt utseende, och de stolta över dressing bra. De använder ofta ett brett utbud av kosmetiska produkter för hud, hår och naglar, och då tenderar att ha en mer feminin presentation. Den "metrosexual" kom faktiskt först, denna art av människa beskrevs i en artikel 2002, också av Mark Simpson.

Enskilda retrosexuals har ett brett utbud av personliga värderingar och attityder. Vissa tror att oviljan att följa mode modenycker är förenat med ett bristande intresse för allmänna sociala trender, vilket tyder på att retrosexuals har föråldrade attityder om kvinnor, människor med olika sexuell läggning, och minoriteter. Detta är faktiskt inte fallet. En retrosexual kan vara poet lika lätt som han kan vara en logger, och i båda fallen kan han inte vara alltför berörda hudfärg, sexuell läggning eller kön.

Om retrosexual män kunde sägas har en "look", utseendet är allmänt robust. Jeans, flanell skjortor och andra bekväma kläder är vanliga inneslutningar i retrosexual garderob, med fokus på nytta snarare än stil. Retrosexuality handlar mer om attityd än stil, eftersom många av dessa män tror att insatser och övertygelse säger mer än kläder. En viss känsla av heder och självförtroende är förknippat med retrosexual män, varav vissa placera en stor vikt vid att kunna jaga, trädgård, fixa saker runt huset, och meka med maskiner.

Till skillnad från metrosexual utseende, som innebär avsiktlig odling av en önskad stil, är retrosexuals präglas av en total brist på ansträngning. Vissa kanske hävdar att retrosexuals föds, snarare än gjort, eftersom leva och låta leva attityd och andra övertygelser en retrosexual är svåra saker att förvärva.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.