Vad är en Princesszilla?

Begreppet "princesszilla" föddes i marknadsföringen uppdelningen av Walt Disney Company, även om du inte hört uttrycket talas där. Princesszillas är vuxna kvinnor som köper Disney Princess märkesvaror som är särskilt marknadsförs till vuxna. Trenden att vända traditionellt barn-orienterad marknadsföring i riktning mot kvinnor uppstod i början av 21: a århundradet, när Disney chefer motiverade att vuxna kvinnor kan längta efter lite romantik i livet, precis som små barn gör.

Disney är ett extremt starkt varumärke och en av de starkaste sektorerna i Disneys varumärke är dess prinsessor, som Ariel, Snövit, Belle, Askungen, Jasmine och Aurora. Flickor kan titta på film starring prinsessorna, kläder modellerad efter kläder bärs i dessa filmer, och ber sina föräldrar för ett sortiment av Disney princess märkesprodukter från lakan till skolan väskor. Disney Company är nog säkert nöjd med det faktum att de flesta av dessa produkter säljer med minimal marknadsföring, tack vare romantik förknippas med att vara en prinsessa. Som generation flickor som växte upp såg Disneys film växte upp, expanderade företaget prinsessan marknaden, de resonemang som medelklass kvinnor som bar Disney Princess klänningar på Halloween som barn kan tänkas köpa Disney Princess tema produkter deras vuxenliv. Vissa företrädare för princesszilla marknaden finns arrangera Disney-tema bröllop, komplett med en prinsessa klänning för bruden, denna utveckling korsar ökända bridezilla med Disney-besatt. När Disney först började starkt producera prinsessan linjen, det fanns en viss kritik, särskilt från den feministiska samhället. En del kvinnor upplevde att Disney prinsessorna kanske inte den bästa förebilder, och att marknadsföring rosa plast grannlåt att unga flickor inte var just att ge. När princesszilla trenden uppstod fortsatte denna kritik, vissa kritiker menar att det infantalizes vuxna kvinnor genom att uppmuntra dem att ägna sig åt fantasin. Det är också ganska lönsamt för Disney, förstås, för ett engagerat princesszilla skulle kunna gå så långt som att ordna en Disney-tema bröllop på Disneyland eller på Disney bränt kryssning eller egendom och därmed öka vinsten för moderbolaget.

Lite fantasi är inte nödvändigtvis en dålig sak, inneboende idé om "med en liten prinsessa i ditt liv", som Disney uttrycker det, anses vara charmig av några kvinnor. Det är säkert även möjligt för en princesszilla att vara en framgångsrik och även kraftfull kvinna trots att hon sover på Cinderella ark.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.