Vad är en Metrosexual?

Ett antal musiker som arbetar under 1970 och 1980, såsom glam rocker David Bowie och Duran Duran's Nick Rhodes, ofta i timmar innan framträdanden tillämpar hård make-up och hår styling produkter för att uppnå ett androgynt utseende på scen. Denna praxis heterosexuella män på vissa punkter en feminin eller homosexuell livsstil tjänat småningom förkortningen av metrosexual . En metrosexual sägs vara en straight man i kontakt med sin feminina sida, speciellt när det gäller skönhetssalonger och utseende. är en homosexuell brittisk journalist ofta äran av att placera termen "metrosexual" i tryck först, men andra har krävt användning sedan 1980-talet. Först en metrosexual ansågs vara en heterosexuell man som drabbade vissa homosexuella maner, men senare termen beskrivs några rak hane som satsat hårt på hudvårdsprodukter, cologne, manliga kosmetika och moderiktiga kläder. En modern metrosexual får inte uppvisa någon homosexuell manér alls, och faktiskt ofta anses vara väldigt maskulina.

Det finns ett antal artister och sport personligheter som rutinmässigt beskrivas som metrosexual. Den brittiska fotboll stjärna David Beckham ofta anses vara en av de yttersta metrosexual förebilder idag. Medan Beckhams sexualitet sällan är osäker, är han sade att lägga ner mycket tid på sitt personliga utseende, ofta anlitande av professionella facialists och stylister mode. Andra hög profil Kändisar som Brad Pitt, Ryan Seacrest och George Clooney har också förknippats med metrosexual livsstil under årens lopp, även om vissa inte är bekväm med det ryktet.

En metrosexual livsstil behöver inte vara fullt så extravagant, dock. Ett antal heterosexuella män är nu allt mer delaktiga i vård och underhåll av deras hud och hår. Den genomsnittliga människan kan nu besöka en lokal salong för ansiktsbehandlingar eller använda avancerade produkter hår styling utan rädsla för att stämplas som mindre än manliga. Det finns även versioner av make-up och även nageln polerar marknadsförs mot metrosexual befolkningen.

Det har varit en kulturell motreaktion mot metrosexual rörelsen, dock. Män som har anammat deras inre alfa manliga och ägnar föga uppmärksamhet åt deras personliga utseende nu beskrivs som retrosexual . Aktörer såsom Vince Vaughn och Will Ferrell som ofta beskrivs som retrosexual, eftersom de har varit kända för att vara orakad mellan roller och exemplifiera maskulina livsstil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.