Vad är en Celebutante?

Ordet Celebutante är en korsning mellan kändis och debutanten. En debutant definieras som en ung kvinna, oftast över 18 år som kommer från en rik familj. Hon ofta in till de sociala scenen genom en debutant boll och därmed berättigar till erbjudanden om äktenskap. Idag ordet debutant oftare gäller för unga kvinnor som kommer att ärva förmögenheter, och handlar mindre om erbjudanden om äktenskap. Den nyfikna kombination som resulterar i en Celebutante kan faktiskt ha flera möjliga betydelser. Det gäller vanligtvis unga kvinnor förväntas ärva en förmögenhet, som Paris Hilton och Nicole Richie som har blivit kändisar på grund av deras rikedom, och inte nödvändigtvis på grund av påvisad talang. Å andra sidan, som unga skådespelerskor som Lindsay Lohan har gett utmärkta resultat i det förflutna och sitter på ganska öde kan också anses som Celebutante. Den Celebutante är den part flickan, "det" flicka, och ett ständigt föremål för mediernas uppmärksamhet. Äktenskap går lite i denna ekvation, men många Celebutante har snabbt gift och snabbt frånskild. Pengar är viktigare än klass eftersom Celebutante måste upprätthålla en livsstil som hyllar tunga utgifterna, utgivna omfattas paparazzi, röda mattan events, och i allmänhet utför större delen av livet framför medierna.

Till skillnad från traditionella debutanten tenderar Celebutante kunna dra mer känd från missgärningar än från bra. Festa till överdrift, med grafisk hemvideor oavsiktligt eller avsiktligt frigörs skildrar sexuellt beteende, och genomför offentlig slagsmål eller tvister är alla i linje med Celebutante livsstil. Liksom många av de mest kända celebutantes har arresterats register för körning under påverkan (DUI). Ibland Celebutante kommer att delta i dokusåpor, speciellt de som inte har en definierad talang som agerar eller sjunger. Försök att agera och sjunga med dem som kommer med sina pengar genom arv är ofta mötts av extra granskning och kritik, vissa förtjänade, och vissa inte. Men eftersom praktiskt taget vem som helst kan bli en dokusåpa stjärna, deltar i en dokusåpa är ett legitimt sätt att tillkommer mer berömmelse, samt lagt till en förmögenhet. har termen celebreality har myntats för att definiera Celebutante och andra som berömmelse genom att delta i dokusåpor. Aktörer också ofta delta i dokusåpor att få mer tid ansikte innan kameran. Många aktörer har inspirerat andra karriär, eller åtminstone mer berömmelse genom flera av de visar verkligheten att nu anställa aktörer. Exempel Celebrity Viktminskning , Dancing with the Stars , och Breaking Bonaduce .

För Celebutante, ibland visar är skapas. Detta är fallet med Paris Hilton och Nicole Richie's The Simple Life . Med tillräckligt berömmelse kan Celebutante godkänna riktlinjerna för kosmetika, kläder eller andra produkter.

Livet i Celebutante verkar ta sin tribut. Många är kritiserad och föraktad. I början av 2007, Nicole Riche, Paris Hilton och Lindsay Lohan alla inmatade rehab för narkotika, alkohol och /eller ätstörningar. Tråkigt nog dessa konsekvenser tenderar att inte avskräcka fortsatta ansträngningarna att förstärkaren upp ryktet om dessa moderna, överdrivna Holly Golightly siffror, både inletts av celebutantes agenter, och av paparazzis som verkar besatt av dem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.