Vad är en Boulevardier?

En boulevardier i strikt definition kommer från den franska för boulevarden eller gatan. Den boulevardier är en man (oftast) som promenader genom de fashionabla gatorna i Paris. I dag, även om ordet är inte ett vanligt en kunde boulevardier bäst beskrivas som "en man ute på stan. " Med andra ord är boulevardier den urbane, fashionabla stadsbo av vanligtvis överklassen som känner av alla städer och särskilt de odlade nöjen som finns i den staden.

Kunskap om en stad i sig inte kan göra en människa en boulevardier. Klass och inkomstnivå är viktiga, eftersom en boulevardier måste uttrycka sin känsla av high fashion och ha kunskap om avancerade kulturella sysselsättningar. Ett närliggande och nyligen sikt är metrosexual , definieras som en heterosexuell man som är särskilt intresserad av mode och grooming, mycket mer än den genomsnittlige mannen. Som en modemedvetna kvinnan stannar metrosexual upp på aktuella trender inom mode som hur banden är slitna, den senaste produktioner av designers, och "i" kläder, hår nedskärningar, hårprodukter etc, för en viss säsong. också boulevardier allmänhet har rest, och har kunskap om många städer som anses kulturella centra, som är Paris. Däremot kan en högklassig New Yorker säkert betraktas som en boulevardier om han uttrycker intresse för kultur och mode i New York. Resor kan utläsas, men inte en förutsättning.

Termen boulevardier är också definieras som en Bon Vivant . Bon Vivant hänvisar till personer med överdriven glädje i fina restauranger och lyxigt boende. Boulevardier vilket måste innebära att en person vid namn så har råd att låta den "finare" saker i livet. I gångna tider var det ofta så att helgerna var det dags för stadsbor att lämna sina hem och gå eller rida genom särskilda gator. För de rika var dessa helgen promenader ett sätt att träffa andra. Du kan se ett utmärkt exempel på detta i filmen Gigi , där fransmännen rika ses som promenerade på gatorna i vagnar eller till fots, samla skvaller och visa upp sina förmögna meriter för tränare, moderiktiga kläder eller nyaste älskarinnor.

Många städer hade boulevarder eller gator som var "stampa skäl" för de rika. Ses gå dessa gator vissa dagar var avgörande för att upprätthålla boulevardier status. Idag kan boulevardier koncentrera sig mindre på promenader vissa gator och mer på att uppfattas på olika restauranger, statsministrarna av filmer eller spelar, och röda mattan events. Ses klädd trendigt och ta del av de finaste saker på exklusiva evenemang eller i exklusiva platser definierar boulevardier och upprätthåller sin status.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.