Vad är en Alpha Male?

Alpha Male är en term som används för att beskriva en grupp eller förening av djur som lever nära tillsammans och har en dominerande ledare. Alpha Dog används ofta i både tama raser av hundar och varg samhällen att uttrycka ledarskap egenskaper hos hunden som alla andra hundar skjuta. Det finns också alfa honor eller ledande kvinnor i många samhällen lastdjur (inklusive mänskliga samhällen), med alfa hona med dominans över alla honor i flocken och eventuellt en del av de lägre beta hane eller omega män. I mänskliga samhällen Alpha Male kan betyda väldigt olika saker. Vissa använder termen betyda en kille som verkar mest tillfreds med kvinnor och kan huvudsakligen gifta eller datum någon kvinna efter eget val. I det avseendet står Alpha Male är ofta bra ut, har en stor bygga, och kan ha en relativt hög socioekonomisk status. Dessa skillnader kan vara mindre märke i mänskliga grupper som high school inställningar. Allmänhet Alpha Male (eller en grupp av alfa-hannar) är den sötaste killar, oftast stelbent, ibland "jocks", medan beta hanar kan vara mindre säker kring kvinnor och får delta i mindre "manliga" aktiviteter.

killarna som ansluter math lag eller spela schack på lunch brukar beta hanar och kan tänkas mindre attraktivt av flickor. Det bör noteras att "nördar" (och här använder vi termen ömt och kärleksfullt), blir allt populärare. Som långfristig kompisar eller pojkvänner, "de stereotypiska i genomsnitt tenderar att vara trevligare och mer respektfull mot flickor. Denna artikel också innebär inte att alla attraktiva män är nödvändigtvis alfa. Alpha män är mer om uppvisar egenskaper som är en manlig eller "macho. "Många attraktiva hanarna beta till kärnan när det gäller att relatera till människor. I arbetet inställningar kan Alpha Male vara en naturlig ledare, som utsöndras förtroende. Men han kan också vara omstridda, krävande och svårt att arbeta med. Detta tros delvis bero på Alpha Male försöker behålla sin gestalt, dock omedvetet, som alfa. Being the top säljare, den snabbaste arbetstagaren, den mest aggressiva chefen kan bidra till att stanna på toppen, och alfa hanen har en tendens att reagera aggressivt mot alla försök av andra för att överglänsa honom. Detta är sant i icke-mänsklig inställningar också. Den dominanta hanen ständigt testas för att se om han fortfarande dominerande och kan behöva skede slog slagsmål med kommande män i en grupp för att förbli "Top Dog. " Hos människan inställningen, den dominanta hanen brukar inte slåss fysiskt, utan istället handlingar med språket, burdus eller avvisande beteende eller med annan taktik för att stanna kvar på toppen.

Även ledarna i ett företag är bra att ha, kan alfa manliga egenskaper på arbetsplatsen inte alltid ses som positivt. Aggression och förakt för andra är inte nödvändigtvis inspirerande. Vissa människor bättre bly genom att "beta" och har god kommunikationsförmåga, känslighet mot andra, och tona ner sina styrkor så att de kan visa upp starka andra.

Hos vuxna sociala sammanhang, alfa-hanar åter kan bedömas inte så mycket av aggression, utan av deras förmåga att få de mest attraktiva kvinnor som kompisar. Detta är den främsta anledningen till alfa beteende hos andra djur.

The Alpha Male vuxna samhället kommer sannolikt att vara säker, attraktiv och rika. Frågor kvarstår om huruvida Alpha Male kan behålla kompisar, eftersom relationer kräver ofta förmåga att kompromissa, diskutera känslor och vara känsliga. Vissa alfa-hanar har dessa egenskaper ofta betraktas som beta, men många av dem inte har sådana egenskaper. Du kan säkert peka på framträdande alfa män i vårt samhälle som tycks ha dåliga skivor med kvinnorna, att ansluta sig till en rad av misslyckade relationer eller gifta sig med en kvinna efter den andra, utan äktenskap varar särskilt länge.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.