Vad är "Det Factor"?

Tidigare har "det faktorn" skulle ha kunnat definieras som någon med je ne sais quoi eller odefinierbar något som gör någon speciell. "IT faktor", kallades också X Factor i vissa fall, och fortfarande kan betecknas som sådana. Oftast är det tillämpas på kändisar eller semi-kändisar som verkar utstråla karisma och charm. Det finns mycket debatt om vem som äger denna okända variabeln. Vissa människor ser på celebreality stjärnor som Paris Hilton och är säker på att hon har att "det factor". På något sätt hon drar folk till henne som en naturlig magnet. Den unga kvinnan verkar inte gå att göra den minsta rörelse utan en mängd paparazzi glupskt läppning på hälarna.

Andra titta på Paris Hilton och undrar vad uppståndelsen handlar om. Hon är säkert förmögen, och hon kan bära den finaste kläder, smink och smycken som pengar kan köpa. Men folk granska henne och inte ser "det faktorn". Bestämning av "det faktorn" kan vara en smaksak, moralisk bakgrund, åsikter och preferenser.

"IT faktor", som oklar påverkar-spetsad något, kan tillämpas inte bara kändisar utan också för politiker, människor som söker arbete, eller till religiösa ledare. Moder Theresa undvikit den fashionabla världen och levde ett liv i försakelse att tjäna andra. Hennes "den faktor" hade allt att göra med den andliga hur hon levde sitt liv. Människor skulle vänta i dagar för publik med henne. Detsamma kan sägas om den landsflyktige Dalai Lama, som åter inspirerar människor i en helt icke-materialistisk sätt. När folk intervju för jobb, ett visst förtroende kan vara "den faktorn" potentiella arbetsgivare söker efter. På något sätt måste den intervjuade stå ut från mängden. Det finns många böcker skrivna om hur man ansöker om, intervju och landa ett jobb.

De flesta av dessa böcker fokuserar på upptagna starkt men flexibelt, och dessutom om en person som kommer att bli ihågkommen på ett positivt sätt. Många av rekommendationerna har att göra med att intervjuaren känna sig bekväm. Grundläggande saker som nickade huvudet och ler kan skapa ett "den faktor" andra jobbsökande inte besitter.

skiljer sig dock "det faktorn" beroende på kulturella traditioner. Leende i många asiatiska kulturer ses som ett tecken på förlägenhet. Alltså en asiatisk arbetsgivare kan se leende som just det antyder man inte har "den faktorn. " Knowing en publik är viktigt. I Rob Reiner film en amerikansk president , Det är ett argument centrala begreppet "den faktor" och bild om huruvida president Franklin Delano Roosevelt skulle ha valts i TV-åldern. Det faktum att Roosevelt satt i rullstol kan ha fråntagen honom för "den faktorn" som gjorde honom så populär president, särskilt om han sett dagligen av ett TV-publik.

Reiner synpunkt är att bild och "det faktorn" är avgörande för en framgångsrik politik, även om de kanske inte är den bästa grunden för valet av personer till kontoret. Det är ofta tydligt att även presidentvalet i USA avgörs delvis på personlighet vilket framgår av vallokalerna. Vissa människor kände Al Gore var tråkig och John Kerry var av trä. President Bush, däremot, hade "den faktor", och verkade vara en ärlig, trevlig, bra kille. Därför, om en politiker inte har "det" han eller hon måste träna för att få "det. "

Tyvärr "det faktorn" kan komma i vägen för att döma människor på vem de egentligen är . Det finns ett gammalt talesätt att man inte kan göra en silke pung ur en sugga öra. Är dock ofta "den faktorn" i dess mest ytliga former handlar om att förvandla suggan öra i silke handväskan. Det ser omkring ensam, och inte om en åsikt och bidrag till världen. Medan det kan vara roligt att titta på paraden av "den faktor" folk tar samhället också intensiv njutning av att se dessa idoler rivs, vilket framgår av det stora intresset för nedgång och fall av kändisar.

alltså" det faktorn "är både svårfångad och övergående. De som har det idag kan sakna det i morgon. Det är vanligtvis inte ett lämpligt mått på mänsklig, och det finns ingen definierbar måttstock för att avgöra en sådan faktor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.