Vilka är de Bantu People?

Vissa använder termen "Bantu folk" för att beskriva de omkring 60 miljoner afrikaner som talar språken i bantuspråk språkfamiljen. Eftersom det finns ungefär 400 av dessa är nära besläktade språk, bör det inte komma som någon överraskning att det Bantu människor är otroligt olika. Vissa personer anser att begreppet inte kan vara helt lämpligt, eftersom det omfattar en så stor grupp av afrikaner, dessa individer kan föredra att identifiera enskilda samfund i bantuspråk folk istället. Det uppskattas att det Bantu stammarna troligen började migrera från nordafrika ca 3000 f Kr. De antagligen väckt sortiment av färdigheter med dem, inklusive möjligheten att gården och metaller fungerar som järn, och denna migration fortsatte fram till omkring fjärde århundradet CE. Många av dessa högtalare fast söder om Kongofloden. Med tiden utvecklades ett antal språk, inklusive swahili, Kirundi, Gikuyu, Tsonga, och Basaa, många av dessa språk innehåller ordet "Bantu" för människor, och bortsett från en region i sydöstra Afrika där Khoi-San är talat, De dominerar södra Afrika.

Många av de stora riken i Sydafrika styrdes av bantuspråk människor, som tenderade att vara mycket påhittig och anpassningsbar. Den Bantu kultur inordnas andra inhemska afrikaner, även spår av äldre afrikanska folkens kan ses i vissa bantuspråk samhällen idag. Dessa riken handlas med människor från andra delar av världen, inklusive Europa, och som européer började kolonisera Afrika, pressade de befintliga Bantu befolkningen att flytta. Bantutalande människor finns i Rwanda, Angola, Burundi, Zimbabwe och Sydafrika, bland andra länder i södra Afrika.

Runt 1920-talet, vita i Sydafrika började använda termen "bantuspråk. "Med tiden började termen att uppfattas som rasistiskt kränkande, och många moderna sydafrikaner föredrar att använda termen" Afrika, "snarare än" bantuspråk, "på grund av de konnotationer som med apartheid Sydafrika. I andra delar av Afrika, en del människor använder ordet mer fritt, eftersom det inte har blivit lika rasistiskt laddade som den har i Sydafrika.

När du hör Begreppet bantuspråk folk, "ni måste förstå att det hänvisar till en stor grupp av afrikaner med helt andra kulturella och religiösa övertygelser. Bland Bantu människor kan samhällen och regeringar vara radikalt annorlunda. Termen avser African people delade etnicitet som härstammade från Bantu invandrare som snabbt sprids över Sydafrika ungefär 5000 år sedan, och att de afrikaner som talar språken i bantuspråk familjen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.