Vem är Ulysses S. Grant?

president Ulysses S. Grant var den 18: e president i USA. Han var också befälhavare för armén i Tennessee och senare generallöjtnant i armén under det amerikanska inbördeskriget. Även ansetts som en god, hans arv som ordförande är inte en stor en.

Born 22 April 1822, Hiram Ulysses Grant kom från Point Pleasant, Ohio. Han växte upp i en stor familj med fem syskon. Ulysses S. Grant ledde tydligen ett lugnt normalt liv tills han blev nominerad som kandidat att delta i U. S. Military Academy i West Point, New York. Han tog namnet "Ulysses S. Grant" eftersom hans kongressman hade utsett honom under det namnet, vet Grant mors flicknamn var Simpson. Grant tvungna att registrera sig under det namnet och behöll det efter examen i mitten av sin klass som en fast medelmåttig elev.

Mediocre i själva verket präglas mycket av Ulysses S. Grant 's liv när de inte förknippas med militären. Även om, som Lt Ulysses S. Grant, dekorerades han för tapperhet i mexikanska kriget, efter att avgå från armén år 1854, arbetade han flera jobb, inte på dem alla. Han hade gift sig med Julia Dent 1848, och att behöva stöd för sin familj, gick Ulysses S. Grant till sin fars hem i Galena, Illinois och bad om ett jobb i läder butiken. Hans far var garvare.

Ulysses S. Grant fortfarande arbetade för sin far under våren 1861, och när president Abraham Lincoln krävde 75. 000 frivilliga efter attacken mot Fort Sumter, rekryterade Grant ett kompani frivilliga och följde med dem till Springfield, Illinois. Guvernören i Illinois var imponerad och erbjöd Ulysses S. Grant möjlighet att rekrytera och utbilda nya volontärer. Grant utmärkte sig på denna uppgift och med augusti 1861, befann sig en brigadgeneral frivilliga-som utses av Abraham Lincoln själv. Som Brigadier general Ulysses S. Grant, gick han vidare för att uppnå inledande striderna ära i slaget vid Forts Henry och Donelson i Tennessee. Han var mycket nära besegrades i slaget vid Shiloh, men förstärkningar anlände i tid och han tvingade Confederate armén till reträtt. Hans seger i slaget vid Vicksburg försäkrat att han bestående berömmelse som en hård kämpe och pundet taktiker.

Efter Ulysses S. Grant fick general Robert E. Lee: s kapitulation vid Appamattox tingshuset i Virginia, trädde han den politiska världen. President Andrew Johnson utnämnde honom krigsministern, men de två var oeniga på många punkter och Ulysses S. Grant sprang i presidentvalet 1868 och valdes.

Grant var ett personligt ärlig människa. Men associerade han sig med oärliga män som gav honom dåliga råd, och för vem han Gått, även när deras korruption framkom. Den amerikanska ekonomin har lidit under hans regeringstid och Panic 1873 inträffade också under sin klocka. Ingen tvekan Grant hade en svår situation där den södra delen av landet i fråga, men han insisterar på att fullfölja radikala återuppbyggnad gjort dåliga saker och ting värre. Medan en militär närvaro var nödvändig för att hålla kontroll på Ku Klux Klan, infrastrukturen i regionen var i spillror, och den federala regeringen gjorde mycket för att förbättra situationen. Människorna har lidit, oavsett deras tidigare tillhörighet.

President Grant har undertecknat beslutet att bilda Yellowstone National Park, skapade justitiedepartementet, armén Weather Bureau (numera National Weather Service) och kontor den Surgeon General. Hans utrikespolitik var något framgångsrika, men totalt sett hans presidentperiod var fulla av korruption och ineffektiv.

Ulysses S. Grant avled av strupcancer den 23 juli 1885. Han hade skrivit sina memoarer för att försörja sin familj. Han förlorade sin militära pension när han blev president, och ingen pension lämnades till tidigare ordförande vid den tidpunkten.

Grant är mest känd för sina militära insatser. Han var en envis och slug Fighting Man. Med all sannolikhet kommer att vara hur han skulle vilja bli ihågkommen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.