Vem är Senior Citizens?

Pensionärer är människor som har nått en hög ålder som anses vara bortom medelåldern. Utnämningen av senior kan börja på flera specifika nivåer av hög ålder, men titeln är sällan tillämpas före 50 års ålder. Även känd som seniorer, är äldre människor har rätt till olika förmåner efter att ha uppnått viss ålder nivåer, inklusive högre rabatter, lägre avgifter för vård och specialpriser försäkring.

Många medicinska framsteg under det senaste århundradet har ökat betydligt människors medellivslängd, skapar en enorm befolkning pensionärer. För första gången i historien är förbättrad hälsa praxis att äldre till ett längre och friskare liv. Många av de maladies som plågat äldre i det förflutna kan förebyggas eller behandlas effektivt idag, som hjärtsjukdomar, cancer, minskad benmassa och många andra. Naturligtvis finns det fortfarande ingen "botemedel" mot åldrande, men det är möjligt för äldre att förbli friska och mentalt skarpsinniga långt in i ålderdomen. I vissa regioner är den höga koncentrationen av pensionärer som är berättigade till gamla ålder förmåner och pensioner har lett till ekonomiska påfrestningar på de offentliga program, t. ex. Medicare och social trygghet i USA. För att kompensera för en befolkning som lever allt längre, liksom det stora antalet sökande, är US Social Security gradvis ökar ålderskravet för att få pensionsförmåner från 65 till 67, och det finns goda möjligheter att ytterligare anpassning till 69 år innan lång. På andra änden av skalan, många kommersiella företag är villiga att erbjuda rabatter till pensionärer som är knappt ut medelåldern. Butiker och restauranger kommer ofta erbjuda en högre rabatt till personer som uppnått 50 eller 55 års ålder. The American Association of Retired Persons (AARP) aktivt söker samla folk att tillsammans med andra seniorer börjar vid 50 års ålder.

En fördel med att åldras i dagens värld är att gamla människor kan vara aktiva, produktiva medlemmar i samhället. De äldre kan erbjuda stor livserfarenhet och visdom som kommer med åldern, och de ger en fascinerande anslutning till det förflutna. Seniorer kan mentor ungdomar, besöka de sjuka, eller frivilliga att hjälpa de utsatta. Med hänsyn till förebyggande hälsoåtgärder, bra kost, mental stimulans och daglig motion kan senior tycker verkligen pension och fördelarna av hög ålder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.