Vem är Quentin Tarantino?

Quentin Tarantino är en amerikansk filmregissör, som föddes 1963 i Knoxville, Tennessee. Han är känd för att bli en framgångsrik Hollywood författare och regissör ens tänkt att han aldrig gått i filmskola. Stället sin kunskap om hur man gör filmer kom huvudsakligen från att vara ett fan av filmer, och detta ledde till hans mest kända film, Pulp Fiction .

Reservoir Dogs (1992) var den första långfilmen att samla både stor uppmärksamhet och kritisk beröm för Quentin Tarantino. Det var ett våldsbrott drama som visas mer dialog än handling, gjorde många popkulturen och referenser film, och var skriven och regisserad av Tarantino, som även beskrev en av karaktärerna i filmen. Hans nästa stora projekt var som manusförfattare till den kontroversiella filmen Natural Born Killers (1993), som regisserades av Oliver Stone. De två filmskapare hade olika åsikter om användningen av Tarantino manus, vilket ledde till en brytning mellan Quentin Tarantino och Oliver Stone.

Pulp Fiction släpptes 1994, gjordes för modesta summan av $ 8 miljoner amerikanska dollar (USD) och skrevs en gång och regisserad av Quentin Tarantino, som återigen skildras en liten roll i filmen. Filmen slutade med att vinna en Oscar för bästa manus och blev nominerad till flera andra. Pulp Fiction fick sitt namn från "massa" deckare av 1930-talet och 1940-talet, featured ännu mindre vördnadsfull dialog än sina föregångare och blandade inslag av våld, popkulturen referenser och en eklektisk blandning av tecken. Alla dessa komponenter, tillsammans med populariteten av filmen, placera den i den unika positionen att en kultfilm och en biljettkassa hit samtidigt.

popularitet av filmer av Quentin Tarantino kan tillskrivas hans unika stil på grund av hans många olika influenser. Han följde sin framgång Pulp Fiction med en rad olika projekt som han arbetat med många Hollywood aktörer liksom flera andra styrelseledamöter som delade hans samma visioner. Några av de mer anmärkningsvärda filmer som Quentin Tarantino skrev och regisserade var Kill Bill (2003) och Kill Bill Vol. II (2004), två kampsporter filmer som centrerade kring en tomt av hämnd av en karaktär som heter "The Bride. " Han också regisserat filmen Death Proof (2007), som spelade i teatrar som den andra halvan av den dubbla funktionen Grindhouse . De två filmer som visas i Grindhouse var en hyllning till 1970-talet och tråkiga filmer som går av detta begrepp, och främjas allmänhetens uppfattning av Quentin Tarantino som en av de mest unika filmskapare arbetar idag.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.