Vem är Princess Sultana?

Princess Sultana sägs vara en riktig saudisk prinsessa från en av de högsta kungliga familjerna i Saudiarabien. Detta arabisk prinsessa förvaras dagböcker beskriver tarmen-wrenching behandling av saudiska kvinnor och passerade hennes berättelse om att en författare vid namn Jean P. Sasson. Sasson skrev därefter en bok från föreskrivs dagböcker, så världen att få en skymt av de förtryckta och ofta fruktansvärda liv saudiarabiska kvinnor.

Princess Sultana's story är inte för svag i hjärtat, eftersom det innehåller berättelser om pina, våldtäkt och mord på saudiarabiska kvinnor. Medan hennes berättelse inte har visats 100 procent faktiska, många hävdar att det finns tillräckligt med bevis för att saudiska kvinnor gör inte ens de mest grundläggande mänskliga rättigheter och behandlas, i vissa kretsar, som mindre än djur.

Princess Sultana är inte prinsessans riktiga namn, Sasson ändrat hennes namn i Princess: A True Story of Life Behind the Veil i Saudiarabien för att skydda henne från den skada som sannolikt skulle hända henne om hennes identitet avslöjades. Public erkännande kan också leda till skada för Sultana barn. Från slöjan av hemlighetsmakeri, avslöjar Sultana en plats där män tar upp vissa och obeveklig dominans över sina kvinnliga motsvarigheter. Hon slutar inte med bara visar hur manliga dominerar hona i vuxna relationer. Hon visar också hur förtrycket börjar med barn, som erbjuder information om en tid då hon straffas hårt som ett barn för att äta ett äpple som var hennes, men önskade av hennes bror.

Princess Sultana beskriver hur som muslimska kvinnor förvägras mänskliga rättigheter. Till exempel diskuterar hon hur de ofta underutbildade eller vägrats utbildning helt. Hon berättar historier om kvinnor som inte har tillgång eller låsta i rum för vad de flesta skulle anse mindre överträdelser. Hon detaljer hur de plågade och, i vissa fall, stenas till döds, allt inom ramarna för det landets lagar. Hon även ger redovisning kvinnor våldtas, och sedan avrättades som straff för deras förmodade förförelse av sina våldtäktsmän.

För många, de fasansfulla Princess Sultana historia härrör från räkenskaperna hon ger av livet för andra kvinnor. Men många tycker den personliga historien om sin barndom, äktenskap och moderskap lika, om inte mer, alarmerande. Berättelserna om hennes brors liv fungera som ett levande bevis på skillnaderna mellan män och kvinnor i vissa muslimska länder. Det är viktigt att notera att en del människor tror berättelser Princess Sultana att vara helt krystat eller enbart baserade på extrema och ovanliga situationer. Andra däremot, tror hennes berättelser att vara sant.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.