Vem är Mary Baker Eddy?

Som grundare av Church of Christ, Scientist, Mary Baker Eddy skapat en tro tradition som har fortsatt att ge tröst och en plats för tillbedjan för ett antal personer. Här är lite bakgrund om Mary Eddy, och de händelser som ledde till hennes teologi av gudomlig Science.

Mary Baker Eddy föddes Mary Morse Baker den 16 juli 1821. Gift med George Washington Glover 1843, tog hon namnet Mary Baker Glover och flyttar till äktenskapet, inom kort blir gravid med parets första barn. Tyvärr dog Glover två månader innan födseln av deras son, George Glover, Jr Med tiden förlorade Mary Glover vårdnaden om sin son, på grund av dålig hälsa och en oförmåga att ta hand om barnet. Ett försök av hennes andre make, Dr Daniel Patterson, återvänder sonen för att hon lyckades aldrig, och Mrs Patterson nått en punkt där hennes fysiska och mentala hälsa försvagades kraftigt. Senare i livet, andra äktenskapet slutade i skilsmässa och hon gifte sig med Åsa G. Eddy. för att förbättra sin hälsa, vände Mary Baker Eddy alternativa läkande metoder, inklusive användning av växtbaserade läkemedel och homeopatiska medel. Under sitt sökande, blev hon bekant med den magnetiska helande tekniker som används av Phineas Quimby. Genomgår en serie behandlingar under ledning av Quimby, Mrs Patterson började återfå ett mått på hälsa. Hon var också införts för att vissa grundläggande idéer om sambandet mellan emotionell och mental stress och deras effekter på fysisk kondition. Detta koncept var att bo med här under senare år, och under tiden förfinats, skulle spela en viktig roll i hennes utveckling av vad som skulle bli känd som Christian Science.

Efter en ryggskada i februari 1866, Mrs Eddy dokument som hon fick helande genom att läsa avsnitt ur Bibeln. Detta sporrade henne att ytterligare undersöka mirakel och helanden detaljerad med kristna skriften. Under de kommande tre åren, utvecklade hon sakta ett trossystem som grundar sig på hennes forskning och hennes tidigare överenskommelser om förhållandet mellan kropp och själ. Formulerar en princip att healing kan ske genom att få en djupare förståelse av Gud, började Mary Baker Eddy erbjuda helande behandlingar till personer i hennes bekantskap, ofta med stor framgång.

Under det tidiga 1870-talet, skrev Mary Baker Eddy det som skulle bli den grundläggande dokument för Christian Science rätt Vetenskap och hälsa med nyckel till skrifterna. Det genomsnittliga kristna forskare anser inte att denna eller andra skrifter Mrs Eddy vara på samma nivå med den accepterade kanon av Bibeln, är arbetet ofta läsa i gudstjänster tillsammans med motsvarande avsnitt ur Bibeln. Strax efter publiceringen av vetenskap och hälsa 1976, MrsEddy började komponera Manual för modern kyrka , som också används regelbundet Christian Science tillbedjan.

Öppna Massachusetts Metaphysical College i Boston, Mary Baker Eddy hittade lojala anhängare som var mer än villiga att sprida nyheten om Christian Science hela landet. Från 1882 till 1889, Mrs Eddy utbildade och auktoriserade dessa hängivna anhängare att agera som Christian Science utövare, kungör deras status i tidskrifter och publikationer i den nya kyrkan.

En av de mest hållbara prestationer utanför grundandet av Christian Science tron närmade sig slutet av livet för Mary Grädda Glover Eddy. 1908 etablerade hon Christian Science Monitor som en dagstidning. Under årens lopp växte tidningen i en nationell publikation, läsa av människor i alla samhällsskikt. Monitor var redan en succé då Mrs Eddy avled den 3 december 1910.

Hundratusentals människor i dag ser fortfarande till skrifter av Mary Baker Eddy för andlig upplysning och helande av fysiska och psykiska sjukdomar. Som ett bestående arv till detta 19th century religiösa pionjär, Kristi kyrka, har forskare fortfarande församlingarna runt om i USA, samt ett fåtal internationella platser. Det finns många kritiker av både trons tradition hon skapade och Mary Baker Eddy själv, få kan förneka att hon gjort ett stort inflytande på den amerikanska religiösa landskapet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.