Vem är Margaret Thatcher?

Ibland kallad Järnladyn Storbritannien, Margaret Hilda Roberts föddes den 15 oktober 1925 i Grantham i Linconshire, England. Inträdet i världen av brittisk politik i en tid då kvinnor inte förväntades vara intresserad av politiska frågor, Thatcher skapade uppståndelse genom att inte bara in i politiken utan också har en lång och framgångsrik äktenskap. Till dags dato är Margaret Thatcher den enda kvinnan i historien i Storbritannien att fungera som både ledare för det konservativa partiet och premiärminister i Storbritannien.

Många människor i dag inte känner till att Thatcher gav henne titeln som Järnladyn innan han blev den brittiske premiärministern. Inom ett år att bli ledare för det konservativa partiet 1975 gjorde Thatcher ett anförande i Kensington Town Hall som var mycket kritisk mot de motiv av Sovjetunionen, tillsammans med några av deras interna sociala och politiska strategier. Föredraget den 19 januari 1976 presenterades tal på ett direkt och no-nonsense strategi, som kom att bli kännetecknande för hur Margaret Thatcher bedrivs verksamhet. Även utnämningen av Thatcher som en "Iron Lady" hade sitt ursprung i en tidning i Sovjetunionen, omfamnade Margaret Thatcher entusiastiskt smeknamn, och stannade hos henne under resten av sin karriär.

Dedikerad till ekonomiska reformer som skulle bidra till liv Storbritannien ur en period av inflation, blev Margaret Thatcher PM för landet den 4 maj 1979. Med tanke på den välkända smeknamnet Maggie av hängivna, Thatcher omedelbart ställa om att göra reformer som skulle bidra till att stimulera kassaflödet i landet medan bromsa inflationen. Thatcher försökte också höja anseendet i Förenade kungariket på den internationella fronten, och etablerat nära kontakter med ett antal länder. Hennes stark politisk koppling till och stöd för USA: s president Ronald Reagan skapade en viss vänskapliga relationerna mellan de två länder som sällan fanns tidigare.

Under sina år som premiärminister, med stöd Margaret Thatcher begränsning av statlig inblandning i näringslivet, en fri marknadsekonomi, och uppmuntran av företagande strävanden inom landet. Många av hennes åtgärder vunnit ett stort stöd bland medborgarna, samtidigt som du tjänar Thatcher mycket fientlighet från de sektorer som formellt hade gynnats av statliga subventioner och intervention. Hennes vilja att gå med sina allierade för att delta i strider i Mellanöstern och på andra håll var ofta källor kontroversiellt bland många delar av det brittiska samhället.

År 1990, ett växande motstånd mot Margaret Thatchers skattepolitik och utrikespolitik skapade en situation där hennes popularitet inom det konservativa partiet ifrågasattes. Slutresultatet blev att Thatcher tog ett beslut att inte utöva annan tid som premiärminister, vilket ger ett uttalande den 22 november 1990 angav att hon skulle avgå som både PM och som ledare för partiet. Hennes avgång från posten som premiärminister markerade slutet på den längsta sammanhängande period i kontor eftersom det av Lord Liverpool i början 19th century.

Margaret Thatcher höjdes till House of Lords och beviljats en adelstitel som Baroness Thatcher av Kesteven i Lincolnshire 1992. Thatcher har också hedrad med Order of Merit, som tilldelades strax efter utgången av hennes tid som premiärminister. Margaret Thatcher togs också till Strumpebandsorden, anses vara en av de högsta betyg som stadfästs i Storbritannien, 1995.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.