Vem är Karen Armstrong?

Karen Armstrong föddes den 14 november 1944 i England till föräldrar med irländska arv. Hon är en före detta nunna i Society of the Holy Child Jesus som har publicerat böcker om religion och hennes personliga erfarenheter med kyrkan sedan början av 1980-talet. Hon har publicerat böcker om islam, buddhism, kristendom och judendom. På grund av att läsa hennes texter, vissa forskare och litteraturkritiker tillskriva henne få böcker om religiösa studier till gemensamma läsaren. År 2004 publicerade hon spiraltrappan , som krönikorna hennes erfarenheter som unga kvinnor med diagnostiserad epilepsi.

Beslutet av Society of the Holy Child Jesus är en pedagogisk ordning. När Armstrong tog hjälp av vissa nivåer i ordning, skickades hon till Oxford University för att fortsätta sina studier. Hon studerade engelska vid Oxfords St Anne's College. Det var under sin tid vid Oxford som Karen Armstrong lämnade ordning JESUSBARNET av Jesus. Efter att ha avslutat sin examen vid St Anne's, gick hon på att arbeta mot ett D. Phil. på Tennyson. Hon drev sin examen vid Oxford också. Efter sin avhandling avvisades av en examinator, lämnade hon Oxford utan att avlägga sin doktorsexamen.

Karen Armstrong upprörd många katoliker när hon publicerade genom den trånga porten 1982. Boken krönika hennes erfarenhet som en nunna. Diskuteras den typ av begränsningar som hon ansåg var tryckte på henne under hennes tid i beställningen. Per titeln i texten, Armstrong kände att hon måste leva ett mycket smalt liv när hon var en nunna. Hon har talat henne under hela hennes karriär som akademiker och författare. I själva verket anser hon att fundamentalistiska religionen orsakas av modern kultur. (1983)


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.