Vem är Jonathan Coulton?

Jonathan Coulton är en populär singer /songwriter känd för excentriska texter, begåvade kompositioner, och imponerande marknadsföring savvy. Sin praxis att ge hans musik gratis har gett honom en stor bas kult fan. Coulton, tidigare Yale Whiffenpoof, är känd för sina folkvisa känslor, och är ofta jämföras med artister They Might Be Giants och Barenaked Ladies.

Coulton arbetade ursprungligen som programmerare efter examen från Yale, men gav upp att föra en musikalisk karriär. Hans första populär sång, ett körverk remix av den oerhört populära "Baby's Got Back" visar tydliga influenser av hans a capella bakgrund med den berömda Whiffenpoofs. Hans stil fortsatte att utvecklas som en blandning av pop-referenser kultur, ovanliga ämnen sång och musik skräddarsydd för dator nördar som honom.

Under 2005 och 2006 genomförde Jonathan Coulton ett projekt som liknar performance, kallas "Thing a Week. " Varje vecka för drygt ett år, fram Coulton en ny inspelade låt. Avsikten bakom denna process var mångsidig, förutom att vilja skjuta sig själv som konstnär, ville Coulton för att se om digital nedladdning från Internet kan det verkligen vara en lukrativ form av anställning.

Grund av sin vana att ge gratis fullängds versioner av hans låtar utlagda på hans hemsida, "Thing a Week" var inte särskilt lyckad. År 2007 var Jonathan Coulton över sin inkomst som programmerare genom hans musik ensam. Musiken från projektet finns nu tillgänglig via musiknedladdningstjänst verksamheter liksom hans egen hemsida, som fyra sammanställningar av låtar. En av nycklarna till Coulton marknadsföringsstrategi är fortsatta vägran att kopiera skydda de flesta av hans musik utöver en grundläggande nivå.

Jonathan Coulton hemsida är också omfattande och tillgänglig för potentiella nya fans. A user-editable databas tillsammans med text, flikar gitarr och sång rekommendationer grundar sig på situationen är också alla inkluderade. Lite musik kritiker anser Coulton's grepp olika marknadsföringsmetoder en stor del av hans musik framgång.

Musiken i Jonathan Coulton är vitt skiftande i både ämnet och musikstil. En av hans mest populära låtar, funktioner "Code Monkey", en pop elgitarr del liknande musik av Blink 182. Han tar ofta med pop culture icons, i låtar som "Ikea" och "Tom Cruise Crazy. " Han sjunger om den romantiska och personliga kamp främmande ämnen, sång av den oundvikliga nedläggningen av manliga sjöhästar i sorgsna balladen "Sjöhäst "och självförakt kärleksliv en ensam jätte bläckfisk i" Jag Crush Everything. "

Eftersom hans professionella karriär började, har Jonathan Coulton haft otrolig framgång för ett oberoende och långt från mainstream-artist. Under 2007 komponerade han musiken till det populära TV-spelet Portal , och hans sång "Code Monkey" användes signaturmelodi för en animerad show med samma namn. Han samarbetar ofta med komikern och The Daily Show korrespondent John Hodgman, och har förekommit på showen som artist. Hans talang, humor och marknadsföring intelligens har tillsammans föra Jonathan Coulton ett stort fan efter det fortsätter att växa när hans produktiva låtar har nått en bredare grupp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.