Vem är Grover Cleveland?

Stephen Grover Cleveland (1837-1908) var den 22: a och 24: e president i USA. Född den 18 mars 1837, han innehar den imponerande skillnaden av att vara den enda talmannen att inneha ordförandeskapet för icke-varandra följande mandatperioder. Hans första ordförandeskap varade från 1885 till 1889, och hans andra period varade från 1893 till 1897. Grover Cleveland är också känd som den enda demokratiska för att uppnå sina poster under tiden för det republikanska dominansen som sträckte sig från cirka 1860 till 1912.

Grover Cleveland liv började i Caldwell, New Jersey. Han hade fyra bröder och fyra systrar och var femte i linje i fråga om ålder. Hans far var pastor i First Presbyterian Church of Caldwell, det var på grund av faderns förening med kyrkan som Grover Cleveland döptes Steven efter första pastor i den kyrka där hans far var. Grover Cleveland levt större delen av 1840-talet i Fayetteville, New York, men flyttade ofta för att följa sin fars många överföringar som kyrka minister. Allmänt sett, bodde han i södra och mellersta delarna av delstaten New York.

Även Grover Cleveland levde vid tiden för inbördeskriget, han tjänar inte i krig tillsammans med andra män i hans ålder. I besittning av en betydande förmögenhet kunde han betala en annan människa att ta hans plats i kriget. Han var dock inte helt motståndare till public service, eftersom han gick in i området för politik vid bara 19 års ålder, som tjänstgör med James Buchanan: s presidentvalskampanj. Förutom opinionsarbete tillbringade Grover Cleveland en del av sitt vuxna år som advokat i Buffalo, New York. 1870 blev han sheriff i Erie County, New York.

År 1881 blev Grover Cleveland borgmästaren i Buffalo, New York. Bara ett år senare valdes han till New York State guvernör, som arbetar på några frågor med Theodore Roosevelt, som då var en stat lagstiftare. Två år senare valdes han till president av både demokratiska och reformvänliga republikaner. Om han var av en annan part var Cleveland kunna kapitalisera på den motvilja att hans motståndare, senator James Blaine. De republikaner som stödde Cleveland kritiserade Blaine, kalla honom korrupta.

Grover Cleveland's kampanj var inte utan sin beskärda del av kritik. Faktum är att sprida hans motståndare det ord som han kan ha avlat ett oäkta barn medan han var advokat. Cleveland medgav att betala barnbidrag för barnet, men det är oklart huruvida han var barnets far. Några spekulerade i att han gick med på att stödja barnet eftersom han var den enda ogift man bland de andra lagen partner som kunde ha pappa till barnet. Han gifte sig så småningom, dock bröllop Cornelia Frances Folsom 1886 och njuter av en Vita huset bröllop, paret gick vidare och har fem barn.

Grover Cleveland är ihågkommen för flera uppmärksammade presidentvalet handlingar, inklusive hans kontrollen över invigningen av den Frihetsgudinnan 1886. Additionally, the American Federation of Labor, skapades Interstate Commerce Act, och Dawes Act under sina år som president. De som stödde hans ordförandeskap prisade honom för att vara ärlig, självständig och engagerad klassisk federalism. Hans motståndare kritiserade honom för bristande fantasi och blir överhopad med ekonomiska problem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.