Vem är Flannery O’Connor?

Flannery O'Connor är en författare från Georgien som levde 1925 till 1964. Hon var känd för sin Southern gotisk fiktion, som påminde om Eudora Welty och Carson McCullers. Om hennes karriär var kort, slutade med hennes tidiga död av lupus, är hon ihågkommen idag för hennes mäktiga litterära verk, inklusive hennes mästerliga noveller och hennes två romaner, Wise Blood och The Violent Bear It Away .

Mary Flannery O'Connor, som gick genom hennes mellannamn, var enda barnet i en djupt troende katolsk familj. Romanen är känd för sitt dystra skildring av kristendomen och kampen för tron. Berättelsens huvudperson, Hazel Motes, förstör villigt hans syn, bländande sig med kalk, och fyller hans skor med stenar och glas för att lida för sin tro.

Hazel Motes och de andra karaktärerna i boken, och i stora delar av Flannery O'Connor övriga arbete, ses som "grotesques," det vill säga de är bisarra, fasansfulla, och enerverande. Flannery O'Connor utrett att karakterisering, dock. Hon sa att "allt som kommer ut i syd kommer att kallas groteska av Northern läsaren, om det är groteskt, och i så fall kommer att kallas realistiska. "

Under sin livstid, ägnade Flannery O'Connor sig i sitt skriftliga arbete, och att höja fåglar på hennes familj gård i Milledgeville, Georgien. Hon gifte sig aldrig och blev invalid under en stor del av sitt liv på grund av hennes lupus. emellertid även Flannery O'Connor inte hade möjlighet att uppleva stora delar av omvärlden, arbetar hon avslöjar en rik och lager fantasi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.