Vem är Ernest Shackleton?

Sir Ernest Henry Shackleton, mer känd enbart som Ernest Shackleton, var en ledande gestalt i den heroiska tiden på Antarktis Exploration, en period av Antarktis historia präglats av upprepade expeditioner som försökte tränga in i mysterier isbelagda kontinent. Även Shackleton inte nådde ryktet om några av hans kolleger äventyrare vid den tiden kom han senare att vara en förebådade figur i Antarktis historia, och han är föremål för många böcker och filmer som firar sitt ledarskap och mod.

Shackleton föddes 1874 på Irland. Trots sin fars önskan att han bli läkare valde Ernest Shackleton att ansluta Merchant Marine istället, i slutändan volontärarbete för Discovery expedition 1902 med Robert Scott. Shackleton blev biten av felet i Antarktis undersökning om det Discovery och återvände 1907 med Nimrod och i slutändan komma mycket nära Sydpolen. För hans insatser och de ledande denna expedition, adlades Ernest Shackleton, men han hade inte för avsikt att vila på sina lagrar.

1914, Ernest Shackleton ställa ut igen, denna gång om Endurance , som en del av Imperial Trans-Antarctic Expedition, som kommer att försöka korsa Antarktis. Tyvärr> Endurance I en tid full av räkenskaperna för allvarliga skador och dödsfall på Antarktis expeditioner är öde Shackletons män märklig: inte en enda människa dog, även om slädhundar och fartygets katt besköts av besättningen när de fastnar på drivande havsisen, uppenbarligen utan hopp om räddning. Förbluffande, männen lyckades även göra 150 fotografiska plåtar dokumenterar öde Endurance , av vilka många kan ses på displayen i dag. Många kredit överlevnaden för män i Shackletons expedition till Shackleton sig själv, eftersom han visade formidabla ledaregenskaper och hjältemod i sina försök att rädda besättningen.

Trots händelserna Endurance expedition, Ernest Shackleton anges på expedition igen 1922, ombord på Quest , med målet att segla hela vägen runt Antarktis. Innan expeditionen ens kan komma, men kände Shackleton sjuk och dog av en hjärtattack utanför kusten i Georgia Island, där han begravdes på begäran av sin hustru.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.