Vem är Aubrey Beardsley?

Aubrey Beardsley (1872-1898) var en engelsk konstnär och författare under den viktorianska perioden. Hans säregna art nouveau-penna och ritningar bläck göra dramatiska bruk av kontrasten mellan mörka och ljusa områden. Beardsley teckningar var med i många böcker under sin livstid, däribland Oscar Wilde's Salome , Thomas Malory's Le Morte d'Arthur , och Aristofanes Lysistrate . Beardsley arbete är ofta groteska och erotiska. Det var kontroversiellt för sin tid, och fortsätter att ha chock värde för en del i vår nutid. Beardsley också skrev och illustrerade Enligt Hill, var en ofullständig erotisk arbete bygger på legenden om Tannhäuser, som enligt tysk legend, en riddare och poet som upptäckte den underjordiska hem till gudinnan Venus, och så småningom blev slits mellan två motsatta kvinnor: Venus och "Elizabeth. "

föddes Beardsley i Brighton, England den 21 augusti 1872, till medelklass föräldrar som kämpat för att gå ihop. Han hade en äldre syster som heter Mabel. Beardsley led av tuberkulos från nio års ålder och var sjuk under större delen av sitt liv.

1884 Beardsley och Mabel började bor tillsammans med sin faster. Beardsley började gå Bristol Grammar School kort därefter. Efter avslutad skolgång 1889 började Beardsley arbeta som kontorist i London Försäkringskassan. Hans mamma följde honom dit och fortsatte att vårda honom under hela hans liv. Beardsley var inte nöjd med sitt arbete som kontorist och har sökt en karriär inom konstvärlden. Han hade visat intresse för konst under sin Bristol dagar när hans kort prosa och pjäser poesi, liksom hans illustrationer dök i skolan publikationer. Beardsley och hans syster besökte studion för prerafaelitiska målaren Edward Burne-Jones, som rådde Beardsley att finslipa sitt hantverk vid Westminster School of Art.

Beardsley teckningar blev snabbt populär, och han fick i uppdrag att ge illustrationer för Le Morte d'Arthur och Salome 1983 och 1894, respektive. Publishers invände mot nakenhet i några av hans Salome illustrationer, så två versioner av några av de ritningar som finns: Beardsley är original och den censurerade versionen. När Wilde, författare till Salome , uttryckte besvikelse Beardsley arbete, Beardsley ingår karikatyrer ovänlig av författaren till hans illustrationer.

Beardsley Nästa fått en position som en konst redaktör för The Yellow Book , en dekadent tidskrift som befäste hans rykte. Tidskriften dök först upp 1894, och Beardsley arbetat med det för bara ett år. Han fick sparken efter Oscar Wilde gripandet för "grov oanständighet" på grund av sin organisation med den beryktade författaren. Men skulle Beardsley kvar för alltid förknippas med Gula boken i förhållande till målgruppen.

Beardsley nästa projekt var en rival publicering av Gula boken ; Savoy , uppfattas av förläggaren Leonard Smithers. Beardsley bidragit både illustrationer och skrifter till denna publikation, och fortsatte arbeta som illustratör för Smithers efter Savoy upphörde publicering 1896. Smithers publicerade också en samling av Beardsley s arbete med titeln A Book of Fifty Drawings .

Beardsley liv var tragiskt kortades ned vid 25 års ålder av tuberkulos som hade plågat honom sedan barndomen. Han dog i Menton, Frankrike, där han hade flyttat i ett försök att förbättra sin hälsa, under de första timmarna av den 16 mars 1898.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.