Vem är Alfred Hitchcock?

Alfred Hitchcock (1899-1980) anses vara en av de största och mest inflytelserika regissörer av filmer i svävande genre. Han regisserade över 50 filmer, som börjar med stumfilm i England på 1920-talet. Han var också känd för hans ganska säregna vanor, särskilt hans besatthet av skådespelerskan Tippi Hedrin, som visade sig i Birds och Marnie på 1960-talet.

Alfred Hitchcock var förtjust i att om en berättelse av en av hans fars "undervisning" lektioner när han var tonåring. Hans far skickade honom till en lokal polisstation med en notering. När polisen läste noteringen, låste de honom i en cell i ett par minuter. Denna lektion verkligen kommer till uttryck i många av Hitchcocks filmer där det finns en misstro mot auktoriteter, både föräldrar och polisen.

Många av hans filmer innehåller liknande tematiska element. En huvudperson är falskt anklagade för ett brott, och måste på något sätt hitta ett sätt att rentvå sig själv. Alternativt anser en huvudroll han eller hon har begått ett brott, och ytterligare information, antingen visar att brottet begicks när personen var galen eller någon annan ordnade förhållanden för att göra huvudpersonen felaktigt tro på sin egen skuld. Anmärkningsvärda avvikelser från detta tema är ofta ses i senare filmer. Den första filmen att utforska denna tematiska struktur är från 1926 stumfilm, Lodger

Film Critics hagel 39 steg , en av de första "ljudfilmen" Alfred Hitchcock filmer som en kritisk mästerverk. Detta drag igen oskyldiga huvudpersonen som tror att han är en brottsling. Filmen är också humoristisk, något som skulle återkomma ofta i Hitchcocks filmer. Mot slutet av sin karriär, mycket av hans filmer visas en "galge" humor "som inte alltid lämpligt. Alfred Hitchcock är bättre när komedi är ljus, i de flesta fall.

På 1940-talet flyttade Alfred Hitchcock från sitt hemland England till Kalifornien och började samarbeta med regissören David O. Selznik. Partnerskapet var inte alltid lyckas, eftersom Selznick ofta sprang ut pengar på film. Trots sina problem, fick partnering oss Hitchcocks enda Oscar vinnande filmen, Rebecca .

1940-talet såg också tillverkningen av den klassiska filmer Shadow of a Doubt , Spellbound och Notorious . De två förstnämnda representera sitt samarbete med Ingrid Bergman, liksom hans arbete med både Cary Grant och Gregory Peck. Alfred Hitchcock kallade Doubt hans favorit film. Det är en mycket suspenseful film dansar på kanten av anspelning på incest och pekar ut onda i en liten stad. Det ingår ett mångsidigt resultat av Joseph Cotton som verkligen är fascinerande att följa. var känd ALFED Hitchcock för sitt samarbete med flera respekterade skådespelare. Han arbetade med ovan nämnda aktörer, liksom, Jimmy Stewart och Grace Kelly. Han skulle ofta arbetar med skådespelare upprepade gånger och gjort mest filmer med Stewart och Grant som visas i lejonparten av sitt arbete i 50-60s. En av de mindre kända av hans verk är mörkt komisk The Trouble with Harry från 1955, svensk en ung Shirley MacLaine.

Många anser Psycho 1960 för att vara en av de mest skrämmande filmerna någonsin. En underbar bit av trivia om filmen är att studion inte var alls besväras av den berömda "dusch scenen, men uttryckte oro över att Hitchcock visade en toalett spolning. Mordet i duschen gjordes förmodligen fler godtagbart eftersom det var skjuten i svart och vitt, men detta är den första av Hitchcocks filmer till funktionen mycket grafiskt våld. Senare filmer som Frenzy vill också trycka på kuvertet om både våld och nakenhet.

Hitchcock hade också sin egen tv-show, Alfred Hitchcock Presents , och regisserade över 20 episoder från mitten av 50-60s, som nu finns tillgängliga på DVD. Alla hans filmer är också på DVD. Flesta Hitchcock fans kommer att rekommendera följande: 39 Steps , Lifeboat , Rear Window , Vertigo , North by Northwest , Birds , och Psycho . Alfred Hitchcock fans kommer utan tvekan att peka på andra av hans filmer som "bäst". I alla hans senare filmer söka Hitchcocks cameos, som han älskade att framträda under korta stunder på skärmen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.