Vad var det Red Baron?

Red Baron var en tysk stridspilot som flög under första världskriget, skilja sig med ett antal troféer och militära hedersbetygelser. Han blev känd i denna konflikt, med 80 bekräftade segrar, och trupper på båda sidor sörjde honom efter hans död 1918. Han har också blivit en ikon i historien, med talrika hänvisningar popkulturen till sitt namn och rykte som förekommer i alla typer av platser.

Denna berömda tyska föddes 1892 i den preussiska adeln. Hans riktiga namn var Manfred von Richthofen, och 1911 gick han militär utbildning, först som tjänstgör i kavalleriet. Men insåg Richthofen att det tidiga nittonhundratalet innebar en dramatisk förändring av det slag av krigföring, och han överfördes till en tidig form av det tyska flygvapnet som följd. Först flög han bara tillsammans som observatör, senare lära sig flyga och att tjäna som ett spanings pilot och slutligen som en stridspilot. The Red Baron fått sitt namn när han målade sin plan röda för att göra det lätt att identifiera, se till att han inte skulle bli skjuten av misstag av marktrupper. Andra plan i hans skvadron antog också sin röda färg och ett antal andra märkningar som gör dem lätta att se, och några av dessa farkoster kan ses på displayen inom luftfarten museer, både i Tyskland och utomlands. Som en pilot, hette Red Baron för att vara försiktig och avvägt, efter en rad principer som han enligt sig själv. Till skillnad från andra medlemmar av hans familj som också var piloter, var Richthofen inte en vågad stunt pilot, utan snarare en mycket modig, klok pilot med utmärkta ledaregenskaper. Hans tekniker måste ha arbetat, eftersom han lyckats ta ner ett antal av fienden under sin karriär, och han blev en siffra på respekt mellan tyskarna och en rädsla bland britterna och deras allierade i kriget.

År 1917 var Red Baron kort jordat med en huvudskada, och under denna tid skrev han en självbiografi. När han fick klartecken att tullen bad tyskarna regeringen honom att ta ställning på grund av rädsla för att hans död skulle kunna vara katastrofalt för moralen, men Red Baron vägrade och sade att om vanliga tyska soldaterna fick inte välja sina öden, han skulle följa efter. Den 21 April, 1918, han blev skjuten, lyckas landa sitt plan framgångsrikt och dör kort därefter.

medan den röda baronens flygplan inte skadats av landningen var det snabbt fråntagen av människor på jakt efter souvenirer. I enlighet med de spelregler på den tiden fick Red Baron en militär begravning, den brittiska soldater som ansvarar för begravningen erbjudit honom full utmärkelser, inklusive pall bärare av jämförbar ställning och en antenn hylla i form av en försvunnen man formation. 1925 grävdes upp i Red Baron och fördes till Berlin för begravning, han grävdes upp senare igen och placeras i hans familj grav.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.