Vad är tidigt ute med?

tidigt ute med är någon som plockar upp ny teknik snabbare än resten av samhället. En hårt tekniska ålder, har tidigt ute med den nyaste hårdvaran prylar, det mest innovativa programversionerna och ofta den mest tekniska färdigheter också. Early adopters testa och bevisa den potentiella fördelarna med produkter för resten av befolkningen, som sakta följer med på den växande trenden. Som en följd av detta var tidigt ute med en viktig del av processen bakom släppa en teknisk innovation.

tidiga användare är en del av ett system som kallas "Diffusion of Innovations", en idé som framförts av Everett Rogers i en 1962 bok med samma namn. Enligt boken, är ny teknik plockas upp av samhällets medlemmar i ett mönster som liknar kurvan. I början är en mycket liten andel av människor, den så kallade innovatörer. Innovatörer utveckla nya material och även hoppa på innovationer av andra människor för att förbättra dem eller vidarebefordra dem. De tidiga adopter, en grupp som utgör cirka 13% av befolkningen, följer tätt efter. Som andra i samhället se tidiga användare som använder ny teknik börjar de följa. Först är det tidiga majoriteten, vilket leder formeln till spetsen av kurvan. Den sena majoriteten kommer bakom, följt av "eftersläntrare. " Den sista kategorin är personer som är resistenta mot ny teknik, och därmed troligen att vänta tills en teknik har visat sig vara nödvändiga.

På 1990-talet teknikindustrin började snabbt utveckla nya maskin-och programvara. Som en följd blev tidigt inför en drivande kraft bakom tekniken, som early adopters ständigt krävde nya innovationer. De ändrade också med tanke på samhället genom att vara den första vågen av människor att köpa mobiltelefoner, använder Internet, och delta i många andra tekniker som var nya för samhället.

När ett stycke teknik börjar sprida genom ett samhälle tenderar att klättra till social acceptans att vara långsam. Nya begrepp inte alltid ta sig från en innovatör på ett tidigt inför. Inom IT-sektorn, är mycket fokus placeras på att få ut produkterna i händerna på de som tidigt inför något så att de kan utforska, experimentera med, och att främja dem. Denna teknik används flitigt i marknadsföring och undersökningar fokus, vilket lokalisera tidiga användare snarare än hela samhället. Många teknikföretag är säkra på att få någonting som godkänts av ett tidigt inför kommer att resultera i en bredare förståelse av samhället i stort.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.