Vad är överflödiga?

En övertaliga är helt enkelt en extra person. Begreppet används i en rad olika områden, från teater till rättsväsendet. En övertaliga är normalt föras ut på ett projekt för att komplettera de insatser som ordinarie personal. I denna egenskap kan den överflödiga hjälpa ett företag att klara av en produktlansering, och han eller hon kan hållas i reserv för att fylla i för någon som är sjuk eller på annat sätt ur funktion. I allmänhet är bifigurer fullt utbildade och kan utföra en rad uppgifter, och de i allmänhet bor utanför vanliga liv. En av de äldsta användningsområdena för bifigurer är på teatern, där utbildade aktörer skulle föras på scenen för att fylla ut masscener. Ofta medlemmar i en folkmassa gå uncredited, men de är fortfarande viktiga personer i gjutjärn, eftersom man återger utseende som att göra en folkmassa mer trovärdigt. Bifigurer betecknas ibland som "Extras", och många aktörer få sina börja arbeta som statister tills de hittar en mer omfattande roll. I näringslivet kan en övertalig hållas i reserv för att bistå ett företag när den har ett mycket arbete, eller att fylla i för någon annan. Detta personliga kan vara en tidigare anställd eller frilans agent som är villig att arbeta som en extra anställd vid behov. Många återförsäljare har ett behov av bifigurer under semesterperioden, då det tenderar att finnas ett behov av service utöver det vanliga. En överflödiga domare eller tjänsteman kan vara mycket användbar, eftersom den övertaliga säkerställer att processen att regeringen inte avbryts av sjukdom eller andra faktorer.

Organisationer också bifigurer, som är icke-ordinarie ledamöter som är bekanta med fungerar i organisationen, även om de inte går i möten på regelbunden basis. Vissa offentliga personer är hedrad med överflödiga positioner i olika organisationer, som erkänsla för deras bidrag till samhället. En övertaliga kan också tas i anspråk när en organisation behöver alla medlemmar att vara tillgängliga.

Vissa religiösa ordnar också bifigurer. Dessa personer har åtagit sig att målen och etik i ordning, men att de inte bor i beställnings bostäder eller branta sig i livet i ordning. Dessa personer lever vanliga liv med insikten att de är tillgängliga för att hjälpa när det behövs, och förväntar mig att de lever sina liv på ett sätt som överensstämmer med tankarna om den ordning som de tillhör.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.