Vad är en drottning REGERANDE?

A Queen REGERANDE är en drottning som regler som monark av födslorätt, den manliga motsvarigheten till en drottning regerande skulle bli en kung utvalda. Den roll som en drottning regerande varierar, beroende på vilken typ av regering hon är ordförande över. Vissa Queens regerande helt enkelt galjonsfigurer för sina nationer med minimal politisk makt, till exempel, medan andra regeln som aktiva monarker, tar en roll i regeringen i sina nationer. När någon gifter sig med en regerande drottning, blir han känd som en kung Consort eller Prince Consort. Av konvention är titeln kung Consort faktiskt ganska sällsynt, de flesta män i Queens REGERANDE ges titeln prins. Partnern i en drottning REGERANDE har normalt ingen politisk makt, även om han kan bidra med råd och idéer till sin hustru som hon driver nationen.

Några exempel på Queens regerande inkluderar: Cleopatra, Elizabeth I, Liliuokalani, Isabella II av Spanien, Maria Teresia av Österrike, och Margartha II av Danmark. Många av dessa kvinnor noterades ledare, välkänd för sina sociala och politiska reformer liksom den viktiga roll de spelade i sin nationella historia. En del tycker att historierna om Queens regerande vara inspirerande, visar att kvinnor har en lång historia av kompetenta och begåvade regel.

Reglerna om tronföljden kan bli komplicerat i många nationer. Historiskt följde många länder ett system med förstfödslorätt som gav företräde till män. Detta innebar att den förstfödde manliga familjemedlemmar skulle kungen om han dog, i vilket fall den ståndpunkten skulle gå vidare till nästa manliga i raden, och så vidare, tills alla manliga arvingar hade uttömts. , Varvid en kvinna skulle få ärva tronen. En drottning regerande ofta skulle bli känd som "presumtiva arvtagare" i dessa fall, som en påminnelse om att hon skulle kunna ersättas av en man i familjen linje.

Vissa nationer förbjuder uttryckligen uppstigning på tronen av en kvinna, som varit ett problem tidigare i vissa fall, när det självklara tronföljaren skulle ha varit en kvinna. Många fler har anpassat sina regler om anslutning, bevilja tronen genom ett system av förstfödslorätt som bortser från kön. Helst nästa kung eller drottning för en nation är den äldsta son eller dotter till den nuvarande härskaren, även om detta inte alltid möjligt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.