Vad är en änkedrottning?

En änkedrottning är änka efter en avliden kung, du kan även se en änkedrottning kallat änkedrottningen, beroende på stilistiska preferenser. Det är också möjligt att se en Änke kungen, som skulle vara änka efter en drottning. Som regel är en änkedrottning behandlas på samma sätt som hon var när hennes man levde. En änkedrottning titel varnar folk för att hon var drottning medan hennes man levde , snarare än drottningen utvalda. Detta innebär att hon fick sin titel på grund av äktenskap, snarare än ärva tronen som en födslorätt. Som regel har en drottning någon politisk makt, även om hon beviljas samma rang och social status som hennes man, och detta fortsätter efter hans död. Det är också möjligt för en änkedrottning till vara en drottning eller kung mor, vilket innebär att hon är mor till den nuvarande monarken. I vissa fall har en änkedrottning höll tronen som förmyndare för en begränsad tidsperiod tills hennes barn eller annan lämplig tronföljare har mognat till en ålder där han eller hon lagligen kan ta makten. Emellertid är ett änkedrottning inte laglig rätt att ta tronen i sin egen rätt, och ett försök att överta kontrollen över tronen från den rättmätige arvingen skulle betraktas som förräderi.

Även om en änkedrottning kan änkling, hon fortfarande tenderar att vara en aktiv medlem av samhället och av den kungliga familjen efter en lämplig tid av sorg har förflutit. Många Änke Queens fortsätta att stödja samma frågor och orsakar de stödde samtidigt som de fungerar som Queens Consort, och de fungerar ofta som anmärkningsvärd filantroper. De är också socialt medvetna individer, som kan dra fördel av sin nedsatta ceremoniella uppgifter att resa och delta i ett brett sortiment av händelser.

I vissa fall, en änkedrottning blir en formidabel enhet, som stödjer sig på års erfarenhet som drottning för att ge råd och stöd till sina barn. Hon kan också ges kungliga hedersbetygelser på hennes födelsedag, och hon får en kunglig begravning på hennes död.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.