Vad är en Stunt Performer?

En stunt performer är en specialiserad aktör som är utbildad för att utföra en mängd farliga stunts. Han eller hon kan ersätta vanliga skådespelare i en film eller TV-produktion för säkerheten när sådana jippon behövs, och artister stunt normalt människorna som används i kampen scener och andra farliga situationer på uttagen. Förutom stunt artister, är det också möjligt att hitta stunt samordnare, utbildad stunt artister som verkligen koreograf stunts, tillsammans med specialister som arbetar med saker som pyroteknisk utrustning, säkerhetsutrustning, och så vidare. Att arbeta som stuntman eller stuntwoman är definitivt krävande, och det bästa stunt Skådespelare har en rad färdigheter, även om en del väljer att specialisera sig på något mycket specifikt, liksom Stuntkörning. Många utnyttja deras eget liv kompetens och erfarenhet, svarvning hobbies till en heltid transportör. Stunt artister är oftast förs till en produktion tidigt som valts ut på grundval av deras kunskaper och erfarenheter, och de kan träffa produktionsteamet att tala om vilka jippon är genomförbart, och det bästa sättet att göra dem. När en stunt performer uppmanas att utföra ett trick, han eller hon ser på situationen och räknar ut den säkraste och mest effektiva sättet att utföra stunt. Stunt konstnärer arbetar ofta i grupper och utnyttja varandras erfarenheter och kompetens för att säkerställa att stunts gå smidigt, och de arbetar nära med belysning, kameran, och besättningar säkerhet att hålla sina stunts ser verklig och se till att de kommer att passa in med den färdiga filmen eller tv-show.

Många stunt artister arbete som kropp dubblar eller stand-ins, valts ut eftersom de liknar ledande aktörer. Dessa stunt doubles ersätta aktörer i scener där de kunde vara i fara, och de är ofta förvaras på som alltid ifall de behövs. En stunt performer kan göra en rad saker, från fallskärmshoppning till att ställa sig själv i brand, och alla dessa uppgifter kräver speciell kompetens och utbildning som är längre än förmågan hos de flesta aktörer, även om många aktörer är ivriga att göra så många av deras egna stunts som möjligt att utveckla sina färdigheter.

Medan stunt artister lägga en stor vikt vid säkerhet, är deras arbete fortfarande extremt farlig, speciellt när de utför stunts som aldrig har gjort förut. Som ett resultat, stunt artister tenderar att vara mycket väl kompenseras för sitt arbete, och de har vanligtvis tillhör branschorganisationer som hjälper skadade eller varaktigt funktionshinder stunt artister, se till att de har ett stödnätverk i händelse av en olycka.

Att bli stunt performer är hårt arbete. Marknaden är ofta mycket mättat, så en uppåtsträvande stunt performer bör planera på att utveckla formidabla atletisk och tekniska färdigheter. Det kan hjälpa till att träna under en annan stunt performer att komma på som erfarenhet och kontakter, men i slutändan, en hel del motivation och kompetens marknadsföring behövs.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.