Vad är en Smokejumper?

En smokejumper är en Wildland brandman som är utbildad för att distribuera från flygplan med fasta vingar. Flera nationer inklusive USA, Kanada, Ryssland och Mongoliet behålla stora mängder rök byglar på de nationella lönelistan för att hantera utbrott av bränder i avlägsna områden som är svåra att nå. Detta arbete, som du kanske tror, kan vara extremt farligt, och det är också anses vara mycket glamorös av vissa människor, eftersom den kombinerar kompetens brandbekämpning med att våga hoppa från flygplan i banan av en mötande eld. Som en karriär, smokejumping dateras till omkring 1930-talet, då flera länder började experimentera med att använda smokejumpers att hantera skogsbränder. Typiska smokejumping team hantera små bränder, arbetar snabbt för att sätta dem så att de inte sprids, en smokejumping team kan också välja att kalla in förstärkningar om det står klart att de inte kommer att kunna kontrollera elden. De arbetar oftast i oländiga, avlägsna terräng som är svår att nå, vilket brandbekämpning besättningar en kant för att bekämpa en brand innan den blir stor och farlig. En del tror att en karriär som smokejumper måste vara fruktansvärt spännande, och det är verkligen under sommarmånaderna, när flareups är mycket vanliga. Smokejumpers kvar på samtal i skift på olika platser runt om i världen, redo att bege sig till regionala och avlägsna bränder, och faktiskt mycket av deras arbete är ganska ytligt, eftersom de sätter ut upp till 90% av bränderna de tacklar innan dessa bränder bli stor nog för att kräva hjälp.

Även om kostnaden för utbildning och upprätthålla en individuell smokejumper är hög, vissa nationer anser att kostnaden är värt det, eftersom de associerade skadestånd från en okontrollerbar brand kan vara mycket högre. Smokejumpers är också billigare än man kan föreställa sig att behålla, klassiskt använder flygplan med fasta vingar, snarare än dyra helikoptrar, till exempel, och ofta arbetar med mycket enkla verktyg.

Även synen på det här jobbet är att det är mycket farligt, statistiken verkar antyda att det är inte farligare än andra grenar av brandbekämpning fältet. Detta beror smokejumpers tåg i större utsträckning, och ständigt delta i övningar för att säkerställa att deras kompetens är vassa. Förutom att vara grundligt utbildade i brandskydd, rök hoppare är också erfaren fallskärmshoppare som hoppar, en del är före detta militära medlemmar, som använder sin utbildning och kompetens i ett nytt sammanhang efter att de lämnat det militära.

Om du är intresserad av en karriär som smokejumper, kan du ansöka till regionala släcksystem skolor som erbjuder smokejumper utbildning. Vissa föredrar smokejumpers med Wildland brandbekämpning erfarenhet och /eller erfarenhet som lotsar eller fallskärmsjägare, medan andra är beredda att utbilda studenter från scratch. I båda fallen bör du vara på topp kondition och villiga att arbeta och träna hårt under flera år innan du får arbeta på frontlinjen i brandbekämpning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.