Vad är en Morning person?

så svårt som det kan vara för nattugglor att tro, det är verkligen något som kallas en soluppgång, och det verkligen finns människor som är vakna och alerta nog att njuta av det. Faktum morgon person kan faktiskt ha tid att ta en morgonpromenad eller springa och njuta av en lugn frukost innan hans eller hennes arbetsdag. Naturligtvis stridslinjerna mellan morgon människor och ugglor natt är tydlig. En morgon person i allmänhet känner till hans eller hennes bästa under de timmar före kl. Vakna upp till den första solstrålarna eller en väckarklocka som i ensiffriga är sällan ett problem. Många morgonen känner strömlösa efter en hel natts sömn och kan skaka de få spindelnät kvar genom att ta en stärkande morgon dusch. Morgontimmarna är även perfekt att ta hand om rutinärenden såsom e-post korrespondens, ekonomi hushåll och läste tidningen. Till skillnad från sina motsvarigheter nattuggla, som föredrar att stanna uppe sent och sova bort på morgonen, en morgonen person vinster faktiskt energi från åsynen och ljudet av en dag bara början. Jogging eller promenader kan verka mer uppfriskande som utförs i den friska morgonluften, och många morgonen människor njuta av känslan av att utföra innan de påbörjar sin egentliga arbetsdag. Det finns några nackdelar med en morgon person föredrar rutin, dock. Många butiker och professionella tjänster är inte tillgängliga under natten när en morgon person på hans eller hennes bästa. För att upprätthålla ett schema morgon riser, en morgon person kan också behöva gå och lägga sig tidigare på kvällen än deras familjemedlemmar nattuggla och vänner. En morgon person sällan stannar upp senaste 9 eller 10 på de flesta nätter, vilket innebär att han eller hon kan gå miste om några sena nätter aktiviteter.

Några forskare föreslår en morgon persons preferens för tidigt på morgonen är delvis baserad på genetik, särskilt på en gen som påverkar en persons dygnsrytm och reaktion på solljus. En sann morgonen person har en naturlig sömncykel som beror på en stark ljuskälla som anländer i tid. Om en morgon person inte erhåller detta ljus kö under de tidiga morgontimmarna, han eller hon kan känna sig lika ostadig som en nattuggla tvungen att vakna för tidigt.

Omvänt kan en nattuggla lära sig att bli en morgon person genom att avsiktligt sätta på en stark ljuskälla på att vakna på morgonen. Moving väckarklockan bort från sängen kan också hindra en nattuggla från att trycka på snooze-knappen för ofta. Bädda sängen några minuter att vakna kan också avskräcka en nattuggla från krypa tillbaka under täcket. Många människor skulle ha ansett sig morgon människor någon gång i sitt liv, utan möjlighet att sova i eller en förkärlek för sena nätter verksamhet har konverterat dem till nattugglor.

Konvertering från en nattuggla till en morgon person kommer inte att ske över en natt, men sover experter menar sänggåendet senast 10 på kvällen, undvika att äta eller titta på tv precis före sänggåendet, och upprätthålla en tidig väckning schema varje dag i veckan, inklusive helger. Småningom kroppen kommer att anpassa sig till förändringen i ljuset signaler och en konverterad nattuggla borde ha en högre energi på morgonen.

Just watch the vissla. Några av oss obotfärdig nattugglor fortfarande försöker sova.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.