Vad är en "Fyllda Shirt"?

En uppstoppad shirt hänvisar till någon som är oflexibelt, en GAMMAL STOFIL, eller konsumeras med en omotiverad yttrande av stor egen vikt. Formspråk kan också innebära någon är konservativ. Formspråk har kommit in i det engelska språket ganska nyligen, med några förklaringar till dess ursprung. Fyllda shirt bär vissa likheter med den tomma kostym, en person vars betydelse är mycket över överdriven. Båda använder en sorts meningslös kvalitet till någon och en person som riskerar att tråka ut er. Det finns två förklaringar till ursprunget av terminen. Den första är att den som gjort en fågelskrämma klart tvungen att överösa shirt med hö, tidningar eller gamla kläder för att bättre återge en person. Fågelskrämman är helt klart en tomt, fejk person. Han kan vara uppblåsta med hö, men är egentligen ingenting. The Scarecrow inte skrämmer inte de flesta människor, och även kråkor får inte imponerad av denna variant av uppstoppade skjorta. I den 19: e århundradet var det många skjortor för både män och kvinnor konstfullt stärkta frågor. Handlarna kanske vill visa upp skjortor i skyltfönster, och skyltdockor var inte i vanliga utbudet. Detaljister används tidningspapper eller hö att saker stärkta skjortor, ibland kallas shirtwaists, så en potentiell köpare skulle få en uppfattning om hur tröjan skulle se ut vid förslitning. Detta är den andra möjliga förklaringen till hur uttrycket fyllda shirt uppstod. Återigen, innebär det en tomhet eller en falsk stället för en "riktig" person.

Starching skjortor, eller skapa en uppstoppad tröja ofta plagget är ganska stel. Även en stel skjorta som är på en galge behåller en del av dess form. Detta gäller begreppet som en uppstoppad skjorta är en oflexibel person. Också stärkta fyllda skjorta ger illusionen av att vara fylld med något, då egentligen alla den är fylld med luft eller meningslöst material. Att kalla någon en uppstoppad skjorta är en förolämpning. Du är antingen antyda att de är verkligen mycket oviktig, eller att de är väldigt osmidigt. Exempelvis kan ett tvångsmässigt intresse för bordsskick i någon annans vara fyllda shirt beteende. En vuxen som konstant korrigerar de sätt som andras är ett irriterande fyllda skjorta.

Alternativt en uppstoppad skjorta kan vara någon ovillig att böja på någon struntsak. Fyllda skjortan anser att hans eller hennes sätt att göra saker och ting är den enda rätta vägen, och kommer att vara snabb att påpeka eller vara otrevlig mot andra som kan leva sina liv enligt olika standarder. Detta beteende brukar inte tas på allvar, eftersom folk betalar väldigt lite hänsyn till uttalanden av dem som de anser fyllda skjortor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.