Vad är en Drottning?

En drottning är en kvinna som tjänar titeln drottning eftersom hon är gift med en kung. The Queen Consort har normalt ingen officiell politisk makt, och hon kan inte lagligt inneha tronen i många nationer efter makens död, men hon kan fungera som förmyndare för vård av riket fram till hennes barn växer upp. Den manliga motsvarigheten till en drottning är en konung Consort.

Vanligtvis en drottning är av kungligt blod, men hon har inte rätt att uttala sitt land genom födslorätt som hennes make, kungen utvalda. I fråga om en kung Consort, drottningen styr landet genom att högerklicka. I båda fallen är titeln ges som en artighet, som erkänner den viktiga roll som kung eller drottning i livet av monarken. The Queen Consort är också normalt rätt till samma titlar som hennes make, och hon måste behandlas med samma allvar och respekt som hennes make är vana vid. Förutom Queens Consort, är det också möjligt hitta prinsessor Consort och kejsarinnor Consort, tillsammans med prinsarna Consort och så vidare. Som regel när någon gifter sig med en kung, kungen och hans rådgivare ger titeln drottning på henne. Men i vissa fall hon kan ges en annan titel, av politiska eller sociala skäl. Till exempel är det ryktats om att Camilla Parker-Bowles, hertiginna av Cornwall, kommer att kallas prinsessan Consort när hennes man tar över Englands tron.

Även om en drottning inte officiellt har politisk makt, Hon är ofta en mycket stark och framträdande social figur. Många Kings ta råd från Queens Consort och betrakta deras bidrag till driften av nationen, så även om drottning är inte officiellt monarken, kan hon i viss mån fungera som en. Den drottning är också en viktig offentlig person för monarkin. Hon deltar i sociala evenemang, älskade sponsorer välgörenhetsorganisationer, samt medverkar i olika sociala och politiska frågor i sin nation, och ofta blir en framstående och väl figur. Många Queens Consort har berömt stött specifika orsaker, allt från barnens välbefinnande till avgivna röster för kvinnor. Hon är också, naturligtvis, mor till tronföljare.

I sällsynta fall har regenter styrde sina nationer och företag lika, utan vare sig partner övervägs en gemål. I allmänhet har detta inträffat när en regerande kung och en drottning regerande gifta, förenar två imperier.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.