Vad är en Buzzard Döparen?

En "ormvråk Baptist" är någon som identifierar som en medlem av Baptist tron, men bara deltar i begravningar, inte regelbundna gudstjänster. Några medlemmar i många andra religiösa samfund kan också betraktas som "ormvråk," men baptisterna är särskilt känd för myntat underhållande termer för att beskriva sin syn på religion, så tanken är närmast förknippas med baptistförsamlingen.

En typisk Buzzard Döparen vet där kyrkan är, och är naturligtvis medveten om när gudstjänster hålls, men väljer bara att närvara vid begravningar markerar tidens av kretsens medlemmar. Han eller hon normalt också avstår från att delta i kyrkans aktiviteter såsom Socials, fond skapa uppmärksamhet, och så vidare, och kan vara en mindre aktiv medlem i församlingen.

Begravningar är en viktig del av livet, så om man bara ska hämta en typ av gudstjänst att delta är logiken i att fokusera på begravningar förståeligt. Begravningar tenderar också att locka fram fler medlemmar i samhället, gör att människor att ta kontakt med varandra, diskutera samhällsfrågor och fånga upp missade nyheter och evenemang. För en ormvråk Döparen, att vara närvarande på en begravning kan också vara ett tecken på respekt för den avlidne och en nick till hans eller hennes bekänner tro.

Termen används också ibland för att beskriva människor som bara dyker upp i kyrkan evenemang som kan omfatta mat, en hänvisning till livsmedels-som söker vanor ormvråk. Denna typ av ormvråk Baptist kan vara ovilliga att tillhandahålla eller laga mat till kyrkan händelser, men tar nöje i att äta den, och kan även ta fram dessa händelser som en möjlighet att träffa andra människor i samhället.

kunde Termen anses nedvärderande, vilket tyder på att en ormvråk Baptist saknar en djup känsla av religiös övertygelse och engagemang för kyrkan. Visst bara visas upp vid begravningar skulle ge en ganska skev bild av en religion och kyrka tjänstemän brukar veta vem ormvråk i deras församlingar. En ormvråk Baptist kan också komma in på vissa retas från medlemmar i en gemenskap som noterar sin churchgoing vanor, särskilt i områden där religion ses som en mycket viktig del av den personliga identiteten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.