Vad är Stranger Danger?

Stranger fara är den överliggande begrepp lärs ut till många barn att främlingar är potentiellt farliga och bör inte kontaktat eller talat med på grund av risken för skada. Detta har varit en vanlig metod som används med den goda avsikten att barnens säkerhet. Frasen "Prata inte med främlingar", och många instruktioner som ges till barn för att undvika främlingar hela tiden har kommit under stark kritik av flera advokater som arbetar för att hålla barnen säkra.

Några av de viktigaste Begreppen främling fara ofta upprepas till barn. Några av dessa ingår talande barn:
  • inte pratar med främlingar som söker upp dig offentligt
  • Tro inte främlingar som erbjuder rider eller försöker få hjälp att leta efter saker som "förlorade valpar . "
  • Don't get in i en bil med en främling rapportering av sjukdom hos en förälder.

Listan kan fortsätta i stor utsträckning, och det viktigaste är att barnen ska uppleva någon som inte är kända som potentiellt skadliga.

Problemet är studier kring denna fråga visar att det inte alltid fungerar, och många barn skapa en visuell bild av en främling som något fult eller skrämmande. Även om de undervisas på olika sätt, har flera studier visat att många barn helt ignorera främling fara impulser om en främling verkar justa. Alternativt kan ett barn i en farlig situation inte be om hjälp från människor, eftersom de så rädda alla människor de inte känner. Detta var fallet under 2005 då en elva-årig pojke som hade förlorat undanhållna räddare i fyra dagar för att han var rädd för att tala med främlingar. har det föreslagits av många kritiker av främling risk att denna undervisning överges till förmån för att ge barn med andra meddelanden. Ett av dessa meddelanden skulle implicit vara att främlingar kan vara en stor källa till hjälp om ett barn försvinner eller i en nödsituation inställning. Det har också hävdats av organisationer som US National Center for Missing och Exploited Children, som de flesta barn kan ignorera främling faror i alla fall eftersom det inte är rätt väg föräldrarna agera. Föräldrar är alltid att tala med främlingar: i dagligvaruhandeln, i linje på bio, på skolor, och et cetera. Så barn ser inte stranger fara övat regelbundet av sina föräldrar eller vårdnadshavare.

Många tror att någon form av medelväg är nödvändigt att de hjälper barn att förstå och undvika situationer som kan leda till skada. Detta skulle bland annat lära sig om scenarier som påstås är farliga. Men många, inklusive organisationer som försöker förhindra sexuella övergrepp mot barn, har övergett undervisning endast främling fara. Detta är särskilt viktigt eftersom barn ofta missbrukas av personer de känner. Sålunda empowerment strategier för att ge barnen en självkänsla och känna att de har rätt att slåss eller säga ifrån kan vara mer effektivt sätt att skydda barnen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.