Vad är Female Mobbning?

antingen i skolan eller på arbetet, tenderar arketypiska översittare vara en extremt okänsliga hane som verkar ta nöje i att orsaka smärta eller förnedring till andra. Dock kan de flesta kvinnor vittnar om det faktum att den kvinnliga mobbning existerar. Dessa är "Mean Girls" i skolan, så briljant illustreras i filmer som Mean Girls eller svart komedi Heathers , och de finns säkert i arbetsmiljön också. Målet med det kvinnliga översittare inte kan vara så annorlunda än den manliga översittare, även om vissa människor pekar på viktiga skillnader. Den översittare är vanligtvis en djupt osäker person som arbetar ute osäkerhet genom att göra andras liv eländigt. Han eller hon får särskilt drabbar människor ses som antingen konkurrens eller uppfattas som svag.

Kvinna mobbning kan innebära en mängd olika beteenden från hot, äckligt upptåg, och obstruktion av förmågan att utföra ett arbete. Till skillnad från de manliga översittare, underförstått hot om fysiskt våld, framför allt i arbetsmiljön är mindre vanliga i kvinnliga översittare, men de kan förekomma. Fler vanliga beteenden hos kvinnliga mobbning kan vara att bilda grupper som vissa personer, oftast andra honor, är undantagna, sprider illvilliga skvaller till andra som har befogenhet att fatta beslut om en riktad person, över-emotionalitet (skrik, skrik), och hitta andra ganska hemliga sätt att förnedra en annan person. Sådan mobbning på arbetsplatsen är ofta inte så annorlunda från beteenden bidrottning i slutna kretsar på högstadiet och gymnasiet, med undantag av en annan person kan förlora ett jobb eller känner sig tvingade att sluta om mobbning är framgångsrikt

Hela idén om att kvinnlig mobbning förekommer på arbetsplatsen tenderar att flyga inför konventionellt tänkande att kvinnor komma överens med varandra och är mer samarbetsvillig av könen. I åratal har kunnat hävda att en huvudsaklig fördel av kvinnor i arbetslivet är denna tendens till gruppens arbete, samverkan och samarbete. Detta gäller fortfarande för många kvinnor, men det finns säkert fortfarande en grupp bortsett från detta som försöker få fram genom översittare beteende istället för genom att skapa samarbete miljöer. En förklaring till detta kan vara att det fortfarande finns färre kvinnor som har ledande positioner inom många områden, och kvinnliga mobbning är ett sätt att besegra konkurrensen. Alternativt, om beteendet hos den kvinnliga översittare var mer eller mindre ignoreras i skolorna, kan vissa kvinnor aldrig har lärt sig att arbeta i ett samarbetsprojekt sätt, och kan bara visa att uppnå mål genom att förstöra eller hot av andra. En teori som framförts av Peggy Klaus i en artikel 2009 i New York Times , "A Systrar Workplace stridigheter," är att kvinnliga mobbning förblir ouppmärksammade på arbetsplatsen på grund av rädsla att ta itu med det skulle visa sig vara ett bakslag i den långa striden för jämställdhet. Som erkänner att ett fåtal kvinnor inte vet hur man uppför sig på arbetsplatsen tyder på att inga kvinnor gör och öppna dörren för större könsdiskriminering. Men Klaus m. fl. tyder på att vissa kvinnor verkligen behöver få lära sig att arbeta utan mobbning, och någon form av sensitivitetsträning kan vara i ordning.

Råd för behandling av en kvinnlig mobbning eller en destruktiv kvinnlig klick på arbetsplatsen innebär normalt att prata med ledningen, men först dokumentation av alla beteenden som är destruktiva eller aggressiva. Detta kan vara en utmaning att göra om åtgärder för översittare är inte uppenbar, och särskilt om översittare backas upp av andra gruppmedlemmar. Dock får dokumentation av alla handlingar, och diskussioner med ledningen eller personal vara till hjälp. Nyare modeller för utbildning av arbetstagare att vara mer samarbetsvilliga börjar användas på vissa arbetsplatser. De som mobbade kan också forskning dessa modeller och föreslå de genomförs på en arbetsplats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.