Som var Sigmund Freud?

Sigmund Freud föddes 1856 i Mähren, ett område som ligger i dagens Tjeckien. När han var bara en liten pojke flyttade familjen till Wien, där han växte upp, studeras och tillbringade större delen av sin karriär. Sent i livet, invandrade Sigmund Freud till England för att undvika den växande fientligheter mot judar i Wien. Han dog strax efteråt, 1939.

Sigmund Freud hade sin början i vårdlinje. Psykologi var i hans blod, dock, och han försöker hela tiden göra en koppling mellan fysiologi och psykologi. I sina tidiga år, uttryckte detta arbete genom sin anslutning till det reduktionistiska teorier populära för tillfället: försöket att minska alla mentala funktioner till neurologi eller fysiologiska reaktioner. Man skulle kunna tänka hans senare teorier, de som är ansluten nästan allt i människans psykologi för sexuella impulser och drifter, som i samma banor. är Sigmund Freud mest känd för sin teori om det omedvetna. Freuds teori om att medvetandet-den del av minnet att vi är medvetna om-utgjorde endast en ytterst liten del av sinnet. Mycket viktigare var det undermedvetna som styr våra känslor och handlingar utan att vi ens är medvetna om det. Även om idén var helt ny, lyckades Sigmund Freud i populariserat den.

Sigmund Freud teori var att många av de psykologiska problem som människor ställs inför måste ta itu med minnen eller upplevelser som har varit förtryckta av det omedvetna. Eftersom vi inte ens är medvetna om det omedvetna, kan vi inte hantera det som det undermedvetna har förtryckta-och medveten om hur bortträngda minnen och erfarenheter förstör vår psykiska hälsa. Därför utvecklade Sigmund Freud psykoanalysen som ett sätt att ta itu med det omedvetna. Han teori att en blandning av hypnos och tala om bortträngda minnen kan hjälpa medvetandet göra upp med det, och därigenom befria patienten i hans eller hennes psykiska svårigheter. är Sigmund Freud också känt för hans utveckling teorier och deras fokus på kön. Freud var mycket intresserad av hur män och kvinnor som utvecklade manliga och kvinnliga identiteter. I den mest kända delen av sitt artistnamn teori, den Oedipal komplexa, theorized Sigmund Freud att under tidig barndom, pojkar blir förälskad i sin mamma. Däremot utveckla de manliga personligheter genom modellering sig efter deras fäder av rädsla för kastrering.

Likaså Sigmund Freud utvecklade en del mycket berömda-och mycket kvardröjande-teorier om kvinnor. Han teori att kvinnor utvecklar kvinnliga personligheter eftersom de tror att de har kastrerats, från vad Freud kallade "penis avund," de imiterar sina mödrar för att vinna en man-och kraften hans penis är.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.