Som var Gavrilo Princip?

de händelser som ledde fram till militära aktioner av första världskriget började med en kula skott från pistolen av Gavrilo Princip. Den 28 juni 1914 besökte ärkehertig Franz Ferdinand Sarajevo och mötte en grupp lönnmördare som lyckats döda honom. Ferdinand representerade det österrikisk-ungerska imperiet, medan Princip agerat för Serbien och Bosnien som ville förbli självständiga nationer. Således valde hela Europa sidor i den här klyftan, och många länder snart förklarat krig.

Gavrilo Princip var en bosnien-serbiska som trodde att förhindra Österrike från att få kontroll över Bosnien. Tidigt i livet, gick han med i Unga Bosnien politisk grupp som används under jord och terroristtaktik att skydda sitt hemland. Eftersom han var svag med tuberkulos, valdes han, tillsammans med sex andra, utföra ett mord uppdrag mot arvtagare till den habsburgska tronen av österrikiska kejsardömet. till Sarajevo invånare, företrätt ärkehertig Franz Ferdinand redan förtryck och tyranni. Men han kunde inte ha valt en sämre dag att besöka huvudstaden i Bosnien den 28 juni. Holiday, liknande självständighetsdagen firade årsdagen av serberna vinna slaget om Kosovo mot invaderande muslimer. Därför försökte de unga bosnierna att motverka Ferdinand symboliska besök mörda honom att skicka ett meddelande till den imperialistiska kraft att de inte skulle bli lätt upptagen. Gruppen aldrig haft för avsikt att starta ett krig som omfattar hela Europa.

De sju mördare fodrad sig upp längs den väg som Ferdinands bil skulle ta. Några försök gjordes att lansera en bomb på bilen eller skjuter på sina passagerare, men misslyckades. Gavrilo Princip, den sjunde mördare, hoppade på bilen när det långsammare, och sköt både ÄrkeHertigen och hans hustru. De dog omedelbart. Princip greps av myndigheterna. Eftersom han bara var 19, han var för ung för att få en dödsdom. Därför dog han i fängelse fyra år senare av tuberkulos.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.