Som är män av tyget?

Idag, när vi hör ordet "männen av trasan," det nästan alltid hänvisar till medlemmar av prästerskapet, som kan särskiljas genom speciella kläder de bär hela tiden, eller bara vid fullgörandet av gudstjänster. Faktiskt, ursprunget till "män trasan" var inte specifikt för präster. Den som bar en enhetlig under arbetet som kock rock, eller en anställd livré var männen av trasan genom 16th century. Specialkläder slitna bara för ett jobb innebar en arbetstagare har en kyrkans man och bar ingen särskild hänvisning till präster. I 17th century, förändrat språket, eftersom det ofta gör, att uttrycket männen av trasan gäller enbart för medlemmar av prästerskapet. Ingen var längre en anställd eller en sida med en enhetlig en kyrkans man. Vidare kan prästerskapet i allmänhet kallas "trasan" och sådana som arbetar i det, männen av trasan. En del har också hänvisning kragen som en väsentlig del av männen av trasan enhetliga. Faktum är att flera ministrar som också var poeter skrev på kragen. The 17th century poet, George Herbert använde kragen som en metafor för restriktivt men också inspirerande karaktär ministeriet. Dikten "kragen" hänvisar flera gånger till ordet passar. Han frågor som även om han undgått prästadömet, "Ska jag vara kvar i kostym?" Senare i dikten Herbert lydelse: "Den som förfäder /För att passa och avtjäna sitt behov /förtjänar sin last. " Krage och alla kläder i samband med ministeriet blir en symbol för tjänsten, som samtidigt begränsar och återställer med ändelsen rader av Herbert dikt: Men som jag rav'd och blev mer våldsam och Wilde,
Vid varje ord,
Mig tankar jag hörde en kallelse Childe:
Jag reply'd, Min Herre .

uppenbart kragen först motverkar och sedan passar denna kyrkans man. Det är troligt Herbert skulle ha beskrivit sig själv som en av männen av trasan eftersom han bodde i den 17: talet, då sådan användning blev vanliga.

Idag kan du fortfarande hör ordet männen av trasan, men det är snabbt på att bli en Arkaism. Oftast katolska präster använda det eftersom inga kvinnliga präster finns.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.