Hur kom Jordbruk Begin?

jordbruk började omkring 10. 000 år sedan i ett område som kallas den bördiga halvmånen ", i dagens Irak, Syrien och Jordanien. Vid den tiden fanns det bara cirka fem miljoner människor i världen, totalt. Mänskligheten hade en stor kunskap om jägare-samlare tekniker såsom boatmaking, Verktygstillverkning, botanik, och så vidare, men förväntade förändringar äger rum-istiden tog slut, så var isen försvinner och regioner som bergskedjor blev traversable, medan ocean nivåerna stiger och innanhav som torkar upp. Mass mänsklig migration blev resultatet. Eftersom alla skulle flytta runt, samlades människor naturligt i gränserna mellan kontinenterna. Den bördiga halvmånen "var ett sådant område, beläget mellan Europa, Asien och Afrika. Det är där både civilisation och jordbruk började.

Jordbruk troligen började i områden fyllda med djur gödsel, eftersom det fanns en mängd frön där och rikligt med gödsel för dem att växa. Den ursprungliga grödor var inte alls som de grödor som vi känner idag. Växter kapats för användning inom jordbruket var ofta Husky, skör, eller annars är svåra att smälta eller växa. Endast genom många generationer av selektiv avel var deras näringsbehov optimerade egenskaper. Därför i en mycket viktig mening, alla de grödor som vi anser vara "naturlig" faktiskt är genetiskt modifierade. Den första grundläggande grödor vete. Den har två huvudsakliga former som fortfarande existerar idag. Den första sorten kallas Emmer , och fortfarande växer vilt i regionen. Den andra sorten är inte vilda, men troligen uppstått genom korsning av Emmer med en annan vilda gräs. Detta är brödvete , som fortfarande är den viktigaste grödan på jorden. Andra växter som odlas under denna tid ingår ärter, linser, korn, linfrö, och druvor. Dessa grödor var grunden för jordbruket. Det var inte förrän 5000 år sedan att jordbruket expanderade utanför det kärntekniska området. Jordbrukare i olika områden tog för olika grödor. I kylan Europa blomstrade havre tillsammans vete. I Indien uppstod bomull. I Kina odlades bovete istället för vete och korn.

tusentals år sedan, jordbruk och jordbruk konsumeras mest av mänsklighetens tid. Nu är det i hög grad automatiserad och endast en liten andel jordbrukare är nödvändigt att utfodra en utvecklad nation. Eftersom maskinen för automatisk jordbruket minskar i kostnad, kommer det vara billigt för u-länderna, lindra mycket fattigdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.