Vilka är de nyrika?

Termen "nyrika" används vanligen på ett nedsättande sätt att hänvisa till personer som har förvärvade pengar senare, vanligtvis inom en eller två generationer. Termen används av etablerade medlemmar av överklassen som representerar dynastier av rikedom, av vilka några har funnits i århundraden. De nyrika i allmänhet förknippas med tactlessness, avsaknad av smak, och tveksamma kulturella eller sociala sedvänjor. De flesta medlemmar i de nyrika är omedvetna om hur kränkande deras beteende visas för andra.

Frasen är franska för "nya" rich "och begreppet" nya pengar "används ibland för att hänvisa till de nyrika. Människor som har nytta av generationer av förmögenhet i allmänhet klassificeras som "gamla pengar", och de tenderar att bli ledande i samhället. Förteckningar över viktiga personer i ett samhälle består ofta av gamla pengar, ibland avsättas av nyrika som traditionalister eller det "gamla gardet. "

Ledamöter av nyrika vanligtvis kamp för social acceptans. Med gamla pengar kommer århundraden av raffinerat stamtavla, exklusiva sociala matcher mellan människor med liknande social status. Det kommer också med ansvar, och de flesta välbärgade föräldrar skicka sina barn till exklusiva privata skolor för omfattande utbildningar som innehåller en diskussion om hur man hanterar pengar. De nyrika brukar arbeta sig upp från de lägre klasserna, och uppfattas vara mindre socialt värde.

Ofta är medlem i de nyrika har inte fått till förmån för ett utstuderat privat utbildning och generationer av stöpning i uppsättning kulturella och sociala värden. Som ett resultat av de nyrika försök att passa in med gamla pengar så gott de kan. Ofta leder detta till förvärv av braskande hem, möbler och fordon. Denna praxis har ogillat av gamla pengar, och är allmänt kallas "nonchalera. "

Särskilt i mycket slutna samhällen, en medlem av nyrika kan aldrig uppnå social acceptans bland människor med liknande summor. Men rikedomen av en medlem av nyrika skiljer honom eller henne från människor i de lägre klasserna. Som ett resultat, vissa tycker att den plötsliga förvärv av rikedom leder till ensamhet och olycka, snarare än en plötslig lösning på allmänna problem.

En del medlemmar av nyrika är kända för generösa donationer till sociala orsaker. Bruket att bidra till välgörenhet har länge hyllats som en dygd hos de gamla pengar. Kräver dock hög samhälle brukar det nonchalera, snarare än välgörenhet, när en medlem av de nyrika donerar en stor summa pengar till en värdig orsak. Denna olyckliga dömande attityd har lett till att många medlemmar i de nyrika att gå samman och bilda sin egen välgörenhet och sociala kretsar där de kommer att godkännas.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.