Vilka är de Grimm Brothers?

Jakob och Wilhelm Grimm, populärt kallad Bröderna Grimm eller Bröderna Grimm, var tyska lingvister och Folklorists av 19th century. De lämnade ett stort arv till området för lingvistik i sitt arbete vad avser den första germanska LJUDSKRIDNING, som ett begrepp hos vanliga sunda förändringar som blev en grundläggande princip i modern komparativ och historisk lingvistik. Arbetet i Bröderna Grimm är också nödvändigt att västeuropeiska kulturella studier. De folklore och sagor de insamlade är älskade av barn över hela världen och har inspirerat många böcker och filmer. Sådana arbeten inkluderar: Snow White, Rapunzel, Rumpelstiltskin och Hans och Greta. The Brothers Grimm var två av fem bröder. Jakob och Wilhelm föddes 1785 och 1786, respektive i Hanau i Hessen. Under sin livstid, är vad som nu kallas Tyskland var bara ett område med hundratals små politiska enheter som förenas av mycket mer än geografi och ett gemensamt språk. Genom sitt språkliga arbete var Grimm Brothers kraftigt till utvecklingen av en enad tysk kultur, och de hade en standardiserad version av det tyska språket i Deutsches Woerterbuch , ansåg den slutgiltiga myndigheten tyska etymologi eller Word origins till denna dag. var The Brothers Grimm båda utbildade vid Friedrichs-Gymnasium i Kassel och senare vid universitetet i Marburg. Bedrivit forskning på fältet för deras språkliga studera hela den tyskspråkiga världen, gatuprostitution berättelser från sina informatörer för att dokumentera deras tal stilar. Volymer av berättelser sålunda insamlade publicerades 1812 och 1814, och många utgåvor framträdde under Grimm Brothers livstid. Ytterligare två volymer av tyska folklore publicerades 1816 och 1818. 1819 fick Grimm Brothers hedersdoktorat vid universitetet i Marburg.

Ett par år senare 1830 flyttade Grimm Brothers till Göttingen för att bli universitetsprofessorer. 1837 var de bland sju universitet Goettingen professorer som motsätter sig kung Ernest Augustus I av Hannover att avskaffa sin statens konstitution. Som en följd av detta sköt Grimm Brothers, tillsammans med sina kollegor, men de offentliga och doktrin stödde dem, och bröderna fått många jobberbjudanden från universitet och högskolor i dagens Tyskland. 1841 accepterade de befattningar vid universitetet i Berlin.

Jakob Grimm lämnade universitetet i Berlin 1848, följt av Wilhelm 1852, till sina personliga akademiska intressen . Wilhelm Grimm dog den 16 December 1859, och Jakob den 20 september 1863. Men överlever sitt arv av språkliga metodik, älskade berättelser, och tyska kulturgemenskap genom detta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.