Vilka är Coen Brothers?

Joel och Ethan Coen, Joel och Ethan Coen, är två prisbelönta amerikanska filmskapare som har skrivit, producerade och regisserade ett flertal hyllade filmer. Joel, som var född 1954, är krediteras med att skriva och styra sina filmer, och Ethan, som var född 1957, är krediteras med att skriva och producera dem. Båda bröderna Coens har delat hela detta ansvar, men när man skapar sina olika filmer. Dessa filmer utnyttja en mängd olika genrer och är kända för sin mörka humor, unika tomter, excentriska karaktärer, och Homages till andra berömda filmer och regissörer.

höjdes bröderna Coens i St Louis Park, Minnesota. Där använde de intäkter från klipper gräsmattor att köpa en Super 8 kamera, som de använde för att återskapa filmer de tittade på TV. Båda tog examen från Simons Rock College of Bard i Massachusetts, och Joel fortsatte med att tillbringa fyra år som en student från filmen programmet vid New York University. 1984, skrev Joel och Ethan Coen och regisserad Blood Simple , deras första film tillsammans, som använde en unik blandning av story, plot twist, atmosfär och mörk humor. Filmen fick beröm av kritiker och fortsatte med att vinna båda Sundance och Independent Spirit Awards.

bröderna Coens fortsatte med att samarbeta i flera projekt som lett fram till Arizona Junior 1987 , den första filmen som förde dem mainstream popularitet. Filmen är en komedi om ett infertila par som kidnappar en FEMLING från en rik pamp, och det använder lättare komedi överskugga de underliggande mörkare teman underförstått i ytan. Därifrån, Joel och Ethan skrev, regisserat och producerat många filmer som starkt avvek från tema till tema. Dessa inkluderade: den mörka gangster film, Miller's Crossing , en berättelse om en 1940-B-film författare, Barton Fink , och Fargo , en mörk tale, till detta ett av en desperat försäljare och hans intrig pressa pengar genom att ha sin hustru kidnappad.

Fargo fortsatte med att vinna ytterligare flera utmärkelser, däribland två Academy Awards, och sedan bröderna Coens tog ännu en helt annan vändning med sin nästa film, The Big Lebowski . Den här filmen, en detektivroman med någon brist på excentriska karaktärer, centrerad kring en namngiven slacker "The Dude" och inte gjorde bra vare sig kritiskt eller kommersiellt när det släpptes, men gick vidare till att bli en av de mest lovordade kult klassiker för alla tid. Bröderna Coens följde det med många filmer som har vunnit dem ännu mer fans, prisutdelningar och kritiska beröm. Framstående bland dessa har O Brother, Where Art Thou? och No Country for Old Men . Den senare vann fyra Academy Awards for Best Picture, Best Director, Best Adapted Screenplay, och för bästa manliga biroll.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.