Vem var Giacomo Puccini?

Giacomo Puccini (1858-1924) var en italiensk kompositör av opera. Han nämns ofta som en av de mest inflytelserika och älskade operakompositörer i Italien, efter Giuseppe Verdi. Giacomo Puccini som består av ett stort antal operor under sin livstid, inklusive den omåttligt populära Manon Lescaut (1893). Hans arbete fortsätter att vara mycket utförd i Italien och utomlands, med många operahus, inklusive åtminstone en Giacomo Puccinis opera i säsongs repertoar.

Giacomo Puccini föddes i Lucca, Italien, den 22 december 1858 . Som barn studerade han orgel med sin farbror, Fortunato Magi. Han komponerade flera stycken för orgel innan han gick på en föreställning av Verdis Aida 1876 och är inspirerad av pjäsen. Aida är en opera i en stor och mytisk skala där känslorna svallar högt och händelserna tänja gränserna för believability. Hänföras av detta melodramatisk bit beslutade Giacomo Puccini att försöka handen på komponera opera.

År 1880, Giacomo Puccini inskrivna vid Milanos konservatorium för att studera musik. År 1889 debuterade han Edgar på La Scala, där opera mötte ett frostigt mottagande. Trots sin besvikelse med pjäsen, sköt han på och fyra år senare vann populär med Manon Lescaut . Under denna period genomförde han också på en kärleksaffär med Elvira Gemignani, som födde Puccinis son 1886. 1904, paret gifte sig efter döden av Gemignani make. De tre operor av Giacomo Puccini bestod för mindre än tio år, och intog en bred skala av lokaler och mänskliga känslor. 1896 världen infördes till La Boheme , följt av Tosca 1900 och Madame Butterfly 1904. Dessa tre operor hör till de mest utförda av Puccinis verk, kräver talang från sångare och orkester likadana.

Giacomo Puccini komponerade flera stycken inspirerade av exotiska platser, inklusive Madame Butterfly , som i Japan. År 1910 vände han sig till vilda västern för inspiration, komponera La Fanciulla del West , en mindre känd opera. Vid tiden för sin död 1924 var han fyller Turandot , en ambitiös opera som i Kina. Franco Alfano färdiga pjäsen, som tar över tre timmar att fylla alla.

arbete Giacomo Puccini är särskiljande av flera skäl. I hans exotiska operor, ingår han instrumentella tekniker och musikaliska ljud unika för den region där operan sattes. Turandot , till exempel, har ett utpräglat kinesisk smak trots att det sjungs på italienska och utförs av en italiensk orkester. Han skrev också utmanande arior, och ofta drev kuvertet instrumentellt. Hans kompositioner är hemsökt ackompanjemanget till librettot som fångar mänskliga känslor otroligt bra. Lyssnare kanske inte alltid kunna förstå vad som sjungs, men känslan i musiken är klar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.