Vem var Alexander den store?

Alexander den store var kanske en av de mest ihågkommen personerna i historien. Han föddes som son till Philip II av Makedonien och Olympias i 356 f. Kr. och före sin död år 323 B. C. han hade erövrat större delen av den kända världen. Med sin fars tron 336 f. Kr. , Alexander snabbt enade hela Grekland och genomförde planerade krig som hans far hade anat mot Persien. Har aldrig sett grekerna Förenta besegrades Persien på Granikos River och Alexander och hans allierade styrkorna pressade på för att besegra Miletos och Halikarnassos. Den store krigaren ledaren större delen av Mindre Asien och gått vidare till norra Syrien vars invånare flydde före Alexanders armé.

Alexander's grand plan började sprida sig som den allmänna beslutat att erövra hela Persien, men perserna skulle så småningom slå tillbaka. Det krävdes stora ansträngningar för att ta Tyre och Gaza, men de föll efter över ett år. Han hade nu full kontroll över Syrien, och marscherade vidare till Egypten. Där fick han en gudalik status som han utsågs son till Amon-Ra, kungen av de egyptiska gudarna.

Alexander var nu kontroll över hela det persiska riket. Han hade deras kung mördas och kröna sig till att bli den nya kungen av Persien. Han reste Alexandria, ett stort monument över sig själv. Många av hans soldater började växa förakt med sin fåfänga och sätt för att anställa en persisk livsstil. En komplott mot honom avslöjades, och en av hans allmänna söner var inblandad. Alexander hade dem båda döda.

Vid 33 års ålder, dom ett imperium som växte korrumperade med sammansvärjning och hat, avled den store krigaren av en intensiv feber. Alexander arv växer på. Många filmer och böcker har skrivits om honom, inklusive 2004 års release om hans liv huvudrollen Collin Farell.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.