Vem är drottningen av Saba?

Drottningen av Saba är en biblisk figur som påstods ha levt tio århundraden före Kristi födelse. Hon är känd för en pilgrimsresa som hon gjorde under sitt liv. Att ha lärt av den otroliga visdom kung Salomo, drottningen av Saba reste till Israel för att se honom. Hon förde överdådiga gåvor av ädla metaller och stenar, kryddor och vackra träbitar.

Enligt Första Kungaboken i Bibeln, drottningen av Saba skänkt totalt 4,5 ton (4082,4 kg) guld på Salomo. Drottningen av Saba Solomon ställde många frågor, och var imponerad av hans svar. Efter att ha avslutat sina intervju med Solomon, hon gav honom följande välsignelse: "Välsignad är Herren, din Gud, som har förtjust i dig och placerat dig på Israels tron. På grund av Herrens eviga kärlek till Israel, har han gjort er konung, för att upprätthålla rättvisa och rättfärdighet. "(1 Kungaboken 10:9, New International Version).

Även om både kung Salomo och drottningen av Saba var ganska rik redan förlänat de många gåvor till varandra innan drottningen avvek att återvända till sitt hemland. Berättelsen om deras möte är också skriven av in th andra bok Chronicles. Det finns några ledtrådar i bibliska texter att det kan ha varit en kärleksaffär mellan kung Salomo och drottningen av Saba. Det finns en debatt om specifika linjer i visan, som också är känd som Song of Songs. Det har ifrågasatts vädret rösten av en kvinna i den låten är avsedd att Salomos hustru eller drottningen av Saba själv. Förutom hennes framträdanden i Bibeln, Drottningen av Saba nämns i Koranen och är en viktig siffra i etiopiska traditioner och trossystem. Eftersom hon finns med i många olika texter och berättelser, har Drottningen av Saba även många andra namn. I de etiopiska tradition är hon kallade Makeda. När hon nämns i islamiska texter, är hennes namn Belqees. Den särskilda redovisningen av hennes liv och verksamhet varierar också mellan de olika traditionerna.

p

jag några moderna studier om drottningen av Saba, romantik och intriger i hennes relation med Salomo är streckad. Många tror att deras förhållande var baserat på utveckling och förbättring av handeln. Detta bekräftas av det avsnitt som kommer direkt ovanför en ovan citerade där drottningen prisar Salomo för sitt beslut praxis. Hon berättar för honom att hans visdom har lett till glada människor och glada tjänstemän. Därför verkar det mycket möjligt att paret var i själva verket diskuterar professionella frågor.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.